ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφοριακός στην Κηφισιά ζητούσε φακελάκι για να μην βεβαιώσει παράβαση

15:24 - 09 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Εφοριακός στην Κηφισιά ζητούσε φακελάκι για να μην βεβαιώσει παράβαση
Στη ¨φάκα¨ της Αστυνομίας έπεσε 57χρονος εφοριακός υπάλληλος, ο οποίος ζητούσε από φορολογούμενο φακελάκι 200 ευρώ προκειμένου να μην βεβαιώσει φορολογική παράβαση, "φουσκώνοντας" μάλιστα το ύψος του προστίμου, προκειμένου να αποσπάσει ευκολότερα τα χρήματα.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία λογιστή, σύμφωνα με την οποία όταν μετέβη πρόσφατα στην ΔΟΥ της Κηφισιάς για να διεκπεραιώσει υπόθεση πελάτισσας του, ο 57χρονος υπάλληλος απαίτησε 200 ευρώ, προκειμένου να μην βεβαιώσει τη συγκεκριμένη παράβαση.
Μάλιστα, προκειμένου να πείσει τον λογιστή να ενδώσει, τον παραπλάνησε, λέγοντας του ότι το ύψος του προβλεπόμενου προστίμου ανέρχεται στα 2.500 ευρώ και όχι 600 ευρώ όπως είναι στην πραγματικότητα.

fakelaki1
Σε προγραμματισμένη συνάντηση, ο λογιστής μετέβη, το πρωί της Τρίτης, στο γραφείο του 57χρονου υπαλλήλου και του παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Στη συνέχεια, έγινε έφοδος από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Η κατηγορία που βαραίνει τον 57χρονο είναι κακουργηματική δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 09 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.