ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΣ: Ψάχνει 2.000 εργαζόμενους σε Δήμους για κινητικότητα

17:07 - 15 Ιουλ 2014 | Οικονομία
ΥΠΕΣ: Ψάχνει 2.000 εργαζόμενους σε Δήμους για κινητικότητα
Με δεδομένη την πίεση της τρόικας για δομικές αλλαγές στους δήμους, εντείνεται η προσπάθεια για προώθηση της ενδο-δημοτικής κινητικότητας.

Η ηγεσία του ΥΠΕΣ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα γίνει εθελοντικά και ότι θα βρεθούν οι υπολειπόμενοι 2.000 εργαζόμενοι από δήμους, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

 

Παράλληλα με το θέμα αυτό που "καίει", στο επίκεντρο της συνάντησης της τρόικας με τον αρμόδιο υπουργό, Αργύρη Ντινόπουλο, βρέθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τη ΔΕΗ, τα νέα οργανογράμματα των δήμων και η εθελούσια ενδο-δημοτική κινητικότητα.

antinopoulos150714

Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ, θέμα συζήτησης ήταν οι οφειλές προς τη ΔΕΗ τόσο των δήμων, όσο και των ΔΕΥΑ. Σε ό,τι αφορά τις οφειλές των δήμων, θα διερευνηθεί σε ποιο βαθμό η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ (στο πλαίσιο του «Καλλικράτη») συνοδεύτηκε από τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, προκειμένου να καταβάλλονται οι απαιτούμενες δαπάνες. Πρόκειται για ένα θέμα αιχμής που έχει απασχολήσει επανειλημμένως τόσο τους Δήμους, όσο και τις Περιφέρειες.

 

Ζήτημα παραμένει ο τρόπος ικανοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΔΕΥΑ, που είναι δημοτικές επιχειρήσεις και όχι δημόσιες επιχειρήσεις όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, των οποίων οι οφειλές καταβλήθηκαν ως δημοσίων επιχειρήσεων.

 

Σε ό,τι αφορά τα νέα οργανογράμματα, εντός του καλοκαιριού πρόκειται η Task Force να παραδώσει στο ΥΠΕΣ τα 5 πιλοτικά μοντέλα δήμων, που έχουν σχεδιασθεί με βάση τη μορφολογία, τη γεωγραφική θέση, τον πληθυσμό και άλλα επιμέρους χαρακτηριστικά που αποτυπώνουν διαφορετικές ανάγκες διοίκησης των δήμων. Το σύνολο των δήμων αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τα οργανογράμματά του έως τα τέλη του έτους. Αυτό θα γίνει από τις νέες δημοτικές αρχές που αναλαμβάνουν τον Σεπτέμβριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.