ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδιωτικοποιήσεις στα δίκτυα μεταφορών & νέα ΚΑΠ στο μενού της τρόικας

19:19 - 15 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Ιδιωτικοποιήσεις στα δίκτυα μεταφορών & νέα ΚΑΠ στο μενού της τρόικας
Η νέα ΚΑΠ, για την οποία η πρόταση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός των ημερών, άλλα και η στήριξη των νέων αγροτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Καρασμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε η προοπτική στήριξης της ανάπτυξης και της απασχόλησης μέσω της Γεωργίας, αλλά και της υποβοήθησης των νέων αγροτών που τυγχάνουν της προσοχής της νέας ΚΑΠ.

 

Επίσης, πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων για την Εγνατία Οδό, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τους εκπροσώπους της τρόικας. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Μεταφορών, "όλα κινούνται με βάση τα χρονοδιαγράμματα."

 

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε και το θέμα της εφαρμογής των "αναλογικών διοδίων" (σσ: πληρωμή ανάλογα με την απόσταση, που διανύεται) στην Εγνατία Οδό και, όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος παράγοντας, "οι παραχωρησιούχοι είναι υποχρεωμένοι, βάσει των συμβάσεων, να έχουν έως το τέλος του 2015 αναλογικά διόδια παντού".

 

Γ. Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.