ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαϊμού Συντάξεις: "Προαπαιτούμενο" για την ανεύρεσή τους η έρευνα στα...νεκροταφεία

12:06 - 16 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Μαϊμού Συντάξεις: "Προαπαιτούμενο" για την ανεύρεσή τους η έρευνα στα...νεκροταφεία
Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα ποσά των συντάξεων που έχουν καταβληθεί σε θανόντες, εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Προς ανάκτηση 42 εκατ. ευρώ από συντάξεις θανόντων που εισπράττονταν παράνομα από συνδικαιούχους, προχωρά το ΥΠΟΙΚ. Στα 63 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των συντάξεων που έχουν καταβληθεί σε θανόντες, με το υπουργείο οικονομικών να έχει ανακτήσει τα συγκεκριμένα 42 εκατ. Συνεχίζεται η αναζήτηση για 21 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας καταγραφής συνταξιούχων του Δημοσίου:

Στην προσπάθεια προώθησης της εξυγίανσης και της αποκατάστασης της δικαιοσύνης, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους συνεχίζεται η διαδικασία εξακρίβωσης των πραγματικά δικαιούχων συνταξιούχων. Τα αποτελέσματα, στον τομέα αυτό, είναι ορατά και μετρήσιμα.

Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή της μηνιαίας ενημέρωσης που έχει καθιερωθεί, με βάση τα στοιχεία μέχρι και τις 4 Ιουλίου 2014:

  1. Έχει διαπιστωθεί ο θάνατος 3.356 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους.
  2. Δεν έχουν απογραφεί 525 συνταξιούχοι από τους οποίους οι 213 περιπτώσεις είναι συνταξιούχοι Ο.Γ.Α. / Εθνικής Αντίστασης
Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 16 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.