ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορολογικές Δηλώσεις: Αγωνία για τα πρόστιμα των δηλώσεων εισοδήματος…

00:01 - 18 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Φορολογικές Δηλώσεις: Αγωνία για τα πρόστιμα των δηλώσεων εισοδήματος…
Εντός των ημερών, εκτός απροόπτου, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που θα ξεκαθαρίζει το τι θα γίνει με την παράταση υποβολής των φορολογικών των φορολογικών δηλώσεων.

Η φημολογία εδώ και μέρες παραπέμπει στο ότι θα δίνεται χρονικό περιθώριο άλλων 2-3 ημερών για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων, χωρίς πρόστιμα και πρόσθετους φόρους. Ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

 

Το μεγάλο θέμα, όμως, έχει να κάνει με το αν για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις όσων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών- συνταξιούχων (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, εργαζόμενοι με "μπλοκάκι") θα γίνονται δεκτές οι αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματός τους.

aforologike170714

 

Αν δε ληφθεί μέριμνα, τότε οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με την επιβολή έξτρα φόρου, αφού δε θα δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για την κλίμακα των μισθωτών.

 

Πάντως, τόσο βουλευτές της ΝΔ, όσο και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) έχουν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για το κλείσιμο της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και όπως εκτιμούν περίπου 100.000 φορολογικές δηλώσεις δεν υποβλήθηκαν.

 

Μάλιστα, στην επιστολή που απέστειλε η ΠΟΦΕΕ στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, αναφέρεται ότι η φετινή υποβολή των δηλώσεων σημαδεύτηκε από τη μη τήρηση του νόμου και των αποφάσεων από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και από τα τεράστια τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων που οδήγησαν σε αδιέξοδο χιλιάδες φορολογούμενους και κυρίως λογιστές- φοροτεχνικούς.

 

aforologik170714

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.