ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή εν μέσω αντιδράσεων

15:10 - 20 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή εν μέσω αντιδράσεων
Ανοικτά είναι την Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα της χώρας, ενώ το σωματείο των εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά έως τις 8 το βράδυ, ενώ τα σούπερ μάρκετ έως τις 6 το απόγευμα.

Η πορεία των εμποροϋπαλλήλων έγινε στην οδό Ερμού, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει για σήμερα το σωματείο τους.

Το εμπορικό κέντρο της Αθήνας ήταν γεμάτο από αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και ...τουρίστες που έκαναν τα ψώνια τους.

Σημειώνεται, πάντως, ότι σε αντίθεση με την περασμένη Κυριακή, η Κυριακή 20 Ιουλίου είναι, όπως διευκρινίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), "μία από τις επτά παραγωγικές Κυριακές και επομένως τα καταστήματα της Αθήνας θα είναι ανοιχτά".

kiriaki3

Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΣΑ τονίζει πως "μένει αμετακίνητος στη θέση του για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας μόνο τις επτά παραγωγικές Κυριακές του χρόνου", όπως αυτές καθορίστηκαν με νόμο του 2013.

Από την πλευρά της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η οποία ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες την έρευνά της για το μέτρο των επτά Κυριακών, υπογραμμίζει ότι με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, "αποδεικνύεται ότι οι επτά Κυριακές, από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά".

Σε αυτό το πλαίσιο, στρέφοντας εμμέσως τα βέλη της κατά της τρόικας, σημειώνει ότι η πλήρης απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων "φαντάζει περισσότερο ιδεοληψία αξιωματούχων με δεμένα χέρια, παρά πολιτική που βασίζεται στη γνώση της πραγματικής οικονομίας".

Τελευταία τροποποίηση στις 19:24 - 20 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.