ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας στο επίκεντρο της Διυπουργικής Επιτροπής

18:04 - 30 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας στο επίκεντρο της Διυπουργικής Επιτροπής
Η μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών θα είναι στο επίκεντρο της Διυπουργικής Επιτροπής, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό τον κ. Νίκο Δένδια.

Στην ατζέντα της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Βιομηχανική Πολιτική θα είναι ακόμα τα μέτρα για τη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, καθώς και η -πολυπόθητη- σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την παραγωγή.

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης, ΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτης και Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης.

Επίσης, στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί, λόγω αρμοδιοτήτων επί των θεμάτων που θα συζητηθούν, και οι υπουργοί Παιδείας κ. Ανδρ.Λοβέρδος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Ενέργειας κ. Ασ. Παπαγεωργίου, καθώς και ο γενικός γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρ. Βασιλάκος.

Από την πλευρά του ΣΕΒ θα παρευρεθούν ο πρόεδρος κ. Θόδωρος Φέσσας, ο επίτιμος πρόεδρος κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, όπως επίσης ο αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής κ. Γιάννης Κυριακού.

O γενικός γραμματέας Βιομηχανίας κ. Γ. Στεργίου παρέχει τη διοικητική και τεχνική υποστήριξη.

Το θέμα του ενεργειακού κόστους ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν την Τρίτη, στη συνάντηση του προεδρείου του ΣΕΒ με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ΣΕΒ πρότεινε στον πρωθυπουργό την αναβίωση της Εθνικής Επιτροπής Ενεργειακής Πολιτικής.

Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας

Πρόσφατα, η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), με επιστολή της στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, ζήτησε την εξαίρεση της βιομηχανίας από την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας, που προκύπτει από την άνοδο του κόστους παροχής των ΥΚΩ.

Το κόστος των ΥΚΩ προσδιορίστηκε με πρόσφατες αποφάσεις της ΡΑΕ στα 850 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η αύξηση των συνολικών χρεώσεων ΥΚΩ είναι αυτή που προκαλεί ανησυχία στην ελληνική βιομηχανία για ενδεχόμενη αύξηση και της αντίστοιχης μοναδιαίας χρέωσης για την Υψηλή και τη Μέση Τάση.

Σήμερα, η χρέωση αυτή ανέρχεται σε 4,14 ευρώ/MWh και η ΕΒΙΚΕΝ ζητεί τη μείωση της στα 2,5 ευρώ/MWh.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:18 - 30 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.