ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Βρούτσης: Στους βασικούς σχεδιασμούς η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

19:22 - 30 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Γ. Βρούτσης: Στους βασικούς σχεδιασμούς η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
Στους βασικούς σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας είναι η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλο.

Στη συνάντηση ο κ. Μίχαλος επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων, καθώς, όπως είπε, «το μέτρο φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, τόσο για την αύξηση της απασχόλησης, όσο και για τη δημιουργία νέων επενδύσεων».

Πρόταση των Επιμελητηρίων, σημείωσε, είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% με στόχο την ενθάρρυνση νέων προσλήψεων.

Ειδικά για την ενθάρρυνση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, «προτείνουμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% τα τρία πρώτα χρόνια της λειτουργίας μιας επιχείρησης», είπε.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΕΒΕΑ για μία νέα ρύθμιση αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το ζήτημα μιας νέας ρύθμισης βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων, προσθέτοντας ότι, ωστόσο, όπως και με την ισχύουσα ρύθμιση, έχει επιτευχθεί ο στόχος των εισπράξεων.

Για την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι με το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και τους τακτικούς εξονυχιστικούς ελέγχους του ΣΕΠΕ, επιχειρείται να αμβλυνθούν τα απαράδεκτα φαινόμενα της "μαύρης" εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Παράλληλα, κάλεσε τα Επιμελητήρια να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια του υπουργείου για την πάταξη των φαινομένων αυτών, «που λειτουργούν σε βάρος των εργαζομένων, των υγιών και νόμιμων επιχειρήσεων, του ασφαλιστικού συστήματος και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας».

Τέλος, σχετικά με την καταπολέμηση της ανεργίας, ο κ. Βρούτσης είπε ότι αξιοποιούνται πλήρως όλα τα διαθέσιμα κονδύλια και τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει μία νέα δράση για 50.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:31 - 30 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.