ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Aγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοειδών Σκάλα Λακωνίας: "Εάν μπει εμπάργκο και στην Ελλάδα ο αγροτικός κόσμος καταστράφηκε"

13:15 - 07 Αυγ 2014 | Οικονομία
Aγροτικός Συνεταιρισμός Εσπεριδοειδών Σκάλα Λακωνίας: "Εάν μπει εμπάργκο και στην Ελλάδα ο αγροτικός κόσμος καταστράφηκε"
Ο αγροτικός κόσμος της Ελλάδος θα καταστραφεί εάν το εμπάργκο της Ρωσίας αφορά τελικά και τη χώρα μας, τονίζει στο "R" ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγ. Γεωργίου Σκάλας Λακωνίας Πέτρος Μπλέτας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το δεύτερο πλήγμα που δέχονται τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα από την ίδια χώρα, θυμίζοντας ότι το πρώτο ήταν όταν έκλεισε η Κεντρική Αγορά στην Μόσχα, όπου κατευθύνονταν η πλειονότητα των σχετικών ειδών.

Και συνεχίζει: "Το εξαγωγικό προφίλ των ελληνικών αγροτικών προϊόντων είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ρωσία, γεγονός που σημαίνει ότι αν τελικά εφαρμοστεί εμπάργκο και στα δικά μας προϊόντα η ζημιά για τους παραγωγούς θα είναι ολοκληρωτική". Ειδικότερα για τον Συνεταιρισμό που προεδρεύει σημειώνει ότι το 80% των εσπεριδοειδών του κατευθύνεται στην Ρωσία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και Ουγγαρία.

"Μέχρι στιγμής" σημειώνει ο ίδιος, "δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για το τι μέλλει γενέσθαι και το βασικότερο εάν τελικώς επιβληθεί το μπλόκο, ποιες κινήσεις θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να μετριαστεί η ζημιά για την ελληνική παραγωγή και τους εκπροσώπους της".

 

Δ. Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 07 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.