ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντισταθμιστικά μέτρα για τις επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο ζητά η αγορά

17:21 - 08 Αυγ 2014 | Οικονομία
Αντισταθμιστικά μέτρα για τις επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο ζητά η αγορά
Εντείνεται η ανησυχία στην αγορά για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει το ρωσικό εμπάργκο στις εξαγωγές -και- των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες και επαφές με τα επιμελητήρια της Ρωσίας και τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, ώστε να επιτευχθεί εξαίρεση σε όσα περισσότερα προϊόντα γίνεται από το εμπάργκο.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες του και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων (Eurochambres).

 

Πιο συγκεκριμένα, επικοινώνησε ήδη με τη Διοικητική Επιτροπή των Ευρωεπιμελητηρίων για την υποβολή κοινού αιτήματος από την πλευρά των ευρωπαϊκών επιμελητηρίων προς τις κυβερνήσεις τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων με τη ρωσική πλευρά, να ληφθούν τα απαραίτητα αντισταθμιστικά μέτρα για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων στις ευρωπαϊκές και τις ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικότερα, από το ρωσικό εμπάργκο.

Ταυτόχρονα, είναι σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς στην Ελλάδα, προκειμένου να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:14 - 08 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.