ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σ. Βούλτεψη: "Οι αγρότες θα αποζημιωθούν"

10:03 - 11 Αυγ 2014 | Οικονομία
Σ. Βούλτεψη: "Οι αγρότες θα αποζημιωθούν"
Oι αγρότες που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο θα αποζημιωθούν πλήρως είτε από την κυβέρνηση είτε από την ΕΕ, διαβεβαίωσε η κυβερνητική εκρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας τη Δευτέρα στην πρωινή εκπομπή του Mega, εκτός από το θέμα των αποζημιώσεων, διευκρινίσε επίσης, πως η χώρα «δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις συμμαχίες της στο δυτικό στρατόπεδο», τονίζοντας ότι η Ελλάδα ακολουθεί την εξωτερική πολιτική της ΕΕ.

«Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια θα αποζημιωθούν, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πληγούν από την εξωτερική πολιτική της ΕΕ» δήλωσε Σοφία Βούλτεψη, η οποία υποστήριξε μάλιστα ότι ορισμένα ελληνικά προϊόντα θα εξαιρεθούν από το ρωσικό εμπάργκο, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Παράλληλα ωστόσο η Σοφία Βούλτεψη στάθηκε στο ζήτημα της χάραξης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, η οποία πρέπει -όπως εξήγησε- να είναι πάνω από τα όποια συμφέροντα των αγροτών. «Μία υπεύθυνη Πολιτεία δεν καθορίζει την εξωτερική πολιτική με βάση κάποια φορτία ροδάκινου» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο να λυθεί το πρόβλημα των αγροτών και να αλλάξουμε συμμάχους».

Σημείωσε παράλληλα πως θα ήταν «γελοίο» από την πλευρά της Αθήνας να προβεί σε «μονομερείς ενέργειες» έναντι της Ρωσίας, τη στιγμή μάλιστα που οι ευρωπαίοι εταίροι «είναι και αυτοί που έχουν τα δάνειά μας και αυτό το ξέρουν οι Ρώσοι».

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διένεξη ΕΕ-Ρωσίας, η οποία οδήγησε στις κυρώσεις και στη συνέχεια στο εμπάργκο, θα επιλυθεί σύντομα.

Στο μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Ημαθίας, των εξαγωγέων της Ημαθίας, της Πέλλας, της Πιερίας, της Κοζάνης και της Φλώρινας, ώστε να διαμορφωθούν κοινές θέσεις και αιτήματα σχετικά με τις απώλειες από το ρωσικό εμπάργκο. Τα αποτελέσματα της σύσκεψης θα τεθούν υπόψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιου Καρασμάνη, σε σύσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο υπουργείο, στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης.

Σημειώνεται ότι εμπειρογνώμονες ειδικευμένοι στον τομέα της γεωργίας από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν στις 14 Αυγούστου, στις Βρυξέλλες, για να συζητήσουν και να αναλύσουν τις επιπτώσεις που θα έχει η απαγόρευση που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων από τις χώρες τους, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:16 - 11 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.