ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε τις επιπτώσεις του κόστους από το εμπάργκο

17:42 - 11 Αυγ 2014 | Οικονομία
Κομισιόν: Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε τις επιπτώσεις του κόστους από το εμπάργκο
Δεν δείχνει να βιάζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το αίτημα για άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, εξαιτίας του ρωσικού εμπάργκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

"Εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι λίγο νωρίς για να συζητήσουμε τις επιπτώσεις του κόστους από το εμπάργκο", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρότζερ Γουέιτ, εκπρόσωπος της εκτελεστικής Επιτροπή της ΕΕ.

 

"Ερευνούμε κάθε προϊόν ξεχωριστά. Ελπίζουμε ότι μέχρι την προσεχή Πέμπτη θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα των πιθανών επιπτώσεων, ώστε να μπορούμε να το συζητήσουμε με τα κράτη μέλη", πρόσθεσε.

 

Οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρχισαν να αναλύουν, ανά προϊόν, τις επιπτώσεις της ρωσικής απαγόρευσης στις εισαγωγές τροφίμων της ΕΕ, μετά τα ρωσικά αντίμετρα για τις δυτικές κυρώσεις στην Ουκρανία.

aeuropaik110814

 

 

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο, από τις Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αποφασιστεί πόσα από τα 400 εκατ. ευρώ του ειδικού κοινοτικού ταμείου αποζημίωσης θα καταβληθούν για να βοηθήσουν τους παραγωγούς, -αν καταβληθεί τελικά κάποιο ποσό.

 

Ο στόχος είναι η ΕΕ να επεξεργαστεί εναλλακτικές αγορές για τα ευρωπαϊκά προϊόντα, και να αναλύσει τις ζημιές από το μονοετές εμπάργκο της Ρωσίας.

 

Εμπειρογνώμονες από τα 28 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την προσεχή Πέμπτη για να σχεδιάσουν μια συντονισμένη στρατηγική για το ρωσικό εμπάργκο.

 

Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, εκτίμησε πάντως ότι επειδή το ρωσικό εμπάργκο προκαλεί μεγάλα προβλήματα σε πολλά κράτη μέλη, η Κομισιόν οφείλει και θα πάρει, όπως είπε χαρακτηριστικά, όλα τα απαραίτητα μέτρα, εννοώντας αποζημιώσεις.

 

aeuropai110814

Τελευταία τροποποίηση στις 18:14 - 11 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.