ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Βρούτσης: Διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια για "ξαφνικό θάνατο" του ΟΑΕΔ

15:04 - 18 Αυγ 2014 | Οικονομία
Γ.Βρούτσης: Διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια για "ξαφνικό θάνατο" του ΟΑΕΔ
Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί "ξαφνικού θανάτου" του ΟΑΕΔ κατά το μοντέλο της ΕΡΤ, προχώρησε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, κάνοντας μάλιστα λόγο για "κατασκευασμένο σχέδιο παραπληροφόρησης".

Στη δήλωσή του, ο υπουργός τονίζει πως "μόνο ως προϊόν δημοσιογραφικής αφέλειας ή σκόπιμου αποπροσανατολισμού μπορεί να χαρακτηριστεί το σημερινό ανυπόστατο δημοσίευμα περί «σχεδίου ξαφνικού θανάτου του ΟΑΕΔ»".

"Ουσιαστικά", σημειώνει, "πρόκειται για «κατασκευασμένο σχέδιο παραπληροφόρησης» που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια στον κρίσιμο τομέα της αντιμετώπισης της ανεργίας."

Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ότι "το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΕΔ ενισχύεται σημαντικά: αφενός μέσα από τη διαχείριση αυξημένων κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και αφετέρου μέσα από την ισχυροποίηση και βελτίωση των δομών του στους κρίσιμους τομείς της επαγγελματική κατάρτισης και μαθητείας."

Και καταλήγει, λέγοντας πως "τώρα που τα πράγματα βελτιώνονται σε όλους τους τομείς για την πατρίδα μας, εκτός από περίεργο είναι και ύποπτο που κάποιοι προσπαθούν με ανύπαρκτα επικοινωνιακά εφευρήματα να δηλητηριάζουν την Κοινή Γνώμη."

Θύελλα αντιδράσεων

Τα σενάρια, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων και στα πολιτικά κόμματα.

Ο αρμόδιος για θέματα Εργασίας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Στρατούλης κάλεσε την κυβέρνηση "να απαντήσει άμεσα" εάν μαζί με την τρόικα "προετοιμάζουν τον «ξαφνικό θάνατο», δηλαδή «την κατάτμηση, τη διάλυση, την κατάργηση και την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ»".

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, όντας κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ, ωστόσο παίρνοντας σαφώς αποστάσεις, προ του κινδύνου να επιβεβαιωθούν αυτά τα σενάρια, σε ανακοίνωσή του επανέλαβε την "πάγια θέση" περί προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.

"Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στις 14 Αυγούστου, με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν τεμαχισμού και δήθεν πώλησης του ΟΑΕΔ, ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του ότι είναι πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στοιχείο της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης, η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΕΔ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως "η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των ανέργων αποτελεί αρμοδιότητα και υποχρέωση του κράτους."

Τελευταία τροποποίηση στις 15:29 - 18 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.