ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citigroup & Barclays: Προβλέπεται άνοδος της τιμής του πετρελαίου

11:43 - 28 Αυγ 2014 | Οικονομία
Citigroup & Barclays: Προβλέπεται άνοδος της τιμής του πετρελαίου
Αμφότερες οι τράπεζες επισημαίνουν πως οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή, θα επηρεάσουν σημαντικά το πετρέλαιο, παρέχοντας του ισχυρή στήριξη.

Αν και οι έντονοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι σε Ουκρανία, Ιράκ και Λιβύη σε συνδυασμό με την αναπάντεχη αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού, καθιστούν "άλυτο γρίφο" την εκτίμηση της πορείας της τιμής του πετρελαίου, οι επενδυτικοί οίκοι Citigroup, Barclays και Credit Suisse καταθέτουν τη δική τους εκτίμηση για την εξέλιξη της τιμής του πετρελαίου. 

Συγκεκριμένα, η Credit Suisse "βλέπει" μείωση της τιμής του βαρελιού στα 98 δολάρια, λόγω της ενίσχυσης της παγκόσμιας παραγωγής αλλά και της σχετικής κάμψης της παγκόσμιας ζήτησης.

Ωστόσο, στον αντίποδα Citigroup και Barclays εμφανίζονται πιο αισιόδοξες κι αναμένουν αύξηση της τιμής. Σύμφωνα με τη Citigroup, η οποία καταθέτει μια αρκετά αισιόδοξη εκτίμηση, η τιμή του Brent θα διατηρηθεί παρά τους ανασταλτικούς παράγοντες, άνω των 100 δολαρίων ανά βαρέλι. Παρόμοια είναι η εκτίμηση και της Barclays, η οποία αναμένει αύξηση της τιμής του Brent στα 106 δολάρια ανά βαρέλι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.