ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τροπολογία για ρύθμιση οφειλών σε ΤΕΒΕ - ΤΑΕ - ΤΣΑ

14:19 - 13 Νοε 2006 | Οικονομία
Με ειδικό τρόπο θα ρυθμίζονται οι οφειλές των ασφαλισμένων που υπάγονται σε περισσότερα του ενός από τα καταργούμενα ταμεία ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ του ΟΑΕΕ, εφόσον έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση για τις οφειλές τους σε τουλάχιστον ένα από αυτά.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδης που αφορά στο νέο ασφαλιστικό Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Σύμφωνα με την τροπολογία εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ οι γενικές ή ειδικές διατάξεις που αφορούν τα καταργούμενα Ταμεία ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ, εκτός αν δεν έχουν ρυθμιστεί διαφορετικά ή δεν έχουν καταργηθεί ρητά με νεότερες όμοιες.

Παράλληλα, καταργούνται οι διατάξεις που προβλέπουν καταβολή μειωμένων κατά 30% εισφορών στις δύο πρώτες ασφαλιστικές κατηγορίες για όσους υπήχθησαν στην ασφάλιση του ΤΕΒΕ για πρώτη φορά μετά την 1-1-1993, ενώ καταργούνται οι διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες οι ασφαλισμένοι του ΤΣΑ που έχουν μικρά ποσοστά αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης, το οποίο δεν οδηγούν αυτοπροσώπως, υπάγονται σε ειδική ασφαλιστική κατηγορία ίση προς το ήμισυ της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας.

Επίσης με άλλη τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας να προβαίνει στην αγορά ακινήτων (κατοικιών) που έχουν παραχωρηθεί σε δικαιούχους του και έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο οριζόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τις επισκευάσει και να τις παραχωρήσει στη συνέχεια σε νέους δικαιούχους.

Για τον προσδιορισμό από το ΔΣ του ΟΕΚ του τιμήματος αγοράς των ανωτέρω ακινήτων, συντάσσεται προηγουμένως έκθεση από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών. Από το καθοριζόμενο τίμημα παρακρατείται το ποσό που τυχόν οφείλει ο πωλητής στον ΟΕΚ από την παραχώρηση της κατοικίας.

Παρέχεται η δυνατότητα στους πωλητές των ανωτέρω ακινήτων να λαμβάνουν από τον ΟΕΚ άτοκο δάνειο δεκαπενταετούς διάρκειας, για την αγορά άλλης αντίστοιχης κατοικίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.