ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα νέα από το... μέτωπο φέρνουν ράλι στις αγορές, το ευρώ και το Χ.Α.

11:56 - 03 Σεπ 2014 | Οικονομία
Τα νέα από το... μέτωπο φέρνουν ράλι στις αγορές, το ευρώ και το Χ.Α.
Πάνω τραβάει τις αγορές και βεβαίως το Χ.Α. η συμφωνία Πούτιν – Ποροσένκο για μόνιμη εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει κατάπαυση του πυρός και βεβαίως, κατ’ επέκταση, άρση του εμπάργκο ένθεν κακείθεν.

 Η Γερμανία έγραψε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, το ευρώ απειλείται με μεγάλη πτώση στα επίπεδα του 1:1 σε σχέση με το δολάριο και η στάση των ξένων οίκων απέναντι στην Ευρώπη είναι τελείως επιφυλακτική, με αποτέλεσμα την υποχώρηση των τιμών των μετοχών και την κατρακύλα των ομολόγων σε μία περίοδο μάλιστα που η ΕΚΤ περνάει από σκληρό pressing τις Ευρωπαϊκές τράπεζες. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται πάνω από τις 1.160 μονάδες, ενώ τα κέρδη για τον Dax στη Γερμανία προσεγγίζουν το 1,5%, ο Cac στο Παρίσι το 1,3%, ο IBEX στην Ισπανία το 1,27% και στην Ιταλία ο Mibtel το 1,5%.    Το δε ευρώ ενισχύεται στο 1,355 και το Ρώσικο χρηματιστήριο εκτινάσσεται.

 

Βοήθεια και ανάσες αισιοδοξίας στην αγορά δίνουν MIG, Intralot, Jumbo, ΕΧΑΕ, Μέτκα και Τιτάνας.

 

Ο τζίρος ιδιαίτερα τσιμπημένος, λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ξεπερνά τα 18 εκατ. από τα οποία τα 2,5 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές σε Πειραιώς, Εθνική και ΟΠΑΠ.

 

Τεχνικά, κατ΄ αρχήν ζητούμενο παραμένει το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 1155 μονάδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.