ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την τρόικα

14:30 - 03 Σεπ 2014 | Οικονομία
Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Ημέρα- "μαραθώνιος", η Τετάρτη, για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου και σ΄εκείνα της τρόικας.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν στις 10:30 (ώρα Ελλάδος) και είναι άγνωστο πότε θα τερματιστούν.

 

Παρόντος του υπουργού Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη, κατά σειρά οι παραγωγικού υπουργοί Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εργασίας, Δημόσιας Διοίκησης θα εκθέσουν διαδοχικά θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

 

Επίσης, θα παρουσιάσουν την πρόοδο σε κάθε πεδίο και παράλληλα θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν τις πιέσεις στα μεγάλα μέτωπα ασφαλιστικού, εργασιακού, δανείων κλπ για τα οποία το μνημόνιο προβλέπει νέο γύρο παρεμβάσεων τώρα.

 

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση - σύνοψη των διαπραγματεύσεων και την Παρασκευή τα αποτελέσματά της θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του EuroWorkingGroup προετοιμάζοντας το Eurogroup της 12ης Σεπτεμβρίου και την αποστολή στην Αθήνα που -εκτός απροόπτου- προγραμματίζεται για το 3ο 10ήμερο Σεπτεμβρίου.

 

"Είναι ένας μαραθώνιος, έχουμε δρόμο, μιλήσαμε για τα νούμερα του προϋπολογισμού και τη δουλειά το καλοκαίρι και συνεχίζουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά την Τρίτη, ο κ. Γκ. Χαρδούβελης.

 

Ερωτηθείς αν οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχθηκαν τα νούμερα του προϋπολογισμού που παρουσιάσθηκαν ο υπουργός Οικονομικών είπε πως "φυσικά τα αποδέχθηκαν και συνεχίζουμε".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.