ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργείο Ανάπτυξης: «Οδικός Χάρτης» με τρία μέτρα στήριξης των start - ups

18:41 - 03 Σεπ 2014 | Οικονομία
Υπουργείο Ανάπτυξης: «Οδικός Χάρτης» με τρία μέτρα στήριξης των start - ups
Tην πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τους φορείς, τις ενώσεις και τους συναφείς οργανισμούς των νεοφυών επιχειρήσεων (start - ups), συγκάλεσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος , συγκάλεσε την πρώτη Συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τους Fορείς , Eνώσεις και συναφείς Οργανισμούς , των «Νεοφυών Επιχειρήσεων».
Στην Συνάντηση, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ΟΕΣΥΝΕ (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών), του Δικτύου Διάχυσης Τεχνολογίας ΠΡΑΞΗ, του CORALLIA, της ΕΙΕ (Ένωση Ελλήνων Ερευνητών), του ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος), της Open Circle και του ΕΣΝ (Εθνικό Συμβούλιο Νέων), οι οποίοι ανέπτυξαν τις βασικές θέσεις και κατέθεσαν την εμπειρία τους.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε την σημασία που δίνει το ΥΠΑΝ και εκείνος προσωπικά στις νεοφυείς επιχειρήσεις, τη σημασία τους σαν εμβρυουλκός ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αλλά και τον κρίσιμο ρόλο που καλούνται να παίξουν στο νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.
Προς αυτό τον σκοπό, προτάθηκε και συμφωνήθηκε , ένας αρχικός «Οδικός Χάρτης» με περιεχόμενο τρία βασικά θέματα προς άμεση υλοποίηση:
1) Την παρουσία των Νεοφυών Επιχειρήσεων στην ΔΕΘ (με αποκορύφωμα την ειδική ημερίδα που διοργανώνεται στο περίπτερο του ΥΠΑΝ).
2) Την Παγκόσμια Εβδομάδα Start-up (μέσα Νοεμβρίου) και την οργάνωση συμμετοχής-εκδηλώσεων, όλων των ενδιαφερόμενων μερών.
3) Την καταγραφή/επεξεργασία «καλών αλλά και κακών πρακτικών» για την προσπάθεια υποβοήθησης, αλλά και επίλυσης εμποδίων στην ανάπτυξή τους.
Τέλος, ο κ. Κωνσταντινόπουλος απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς κάθε άλλο φορέα του ίδιου αντικειμένου, που δεν πήρε μέρος και θέλει να συμμετάσχει στην προσπάθεια που ξεκινά το υπουργείο Ανάπτυξης, να έρθει σε επαφή, καταθέτοντας θέσεις και προτάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:53 - 03 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.