ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

X.A.: Ράλι στις τράπεζες - Τεχνικό σενάριο για κίνηση στις 1.220 μον.

16:49 - 04 Σεπ 2014 | Οικονομία
X.A.: Ράλι στις τράπεζες - Τεχνικό σενάριο για κίνηση στις 1.220 μον.
Φορτσάρουν οι διεθνείς αγορές και το Χ.Α. μετά την ιστορική απόφαση Ντράγκι να μειωθεί το βασικό επιτόκιο του ευρώ σε 0,05% από 0,15%, κίνηση που μεταφράζεται ως βάση για την επιστροφή στην ανάπτυξη της ευρωζώνης.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι αγορές προεξοφλούν ότι η ΕΚΤ θα προβεί σε συστηματικές αγορές ομολόγων προβληματικών χωρών. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται στις 1.180 μονάδες, με τις τραπεζικές μετοχές να επιδίδονται σε πραγματικό ράλι 4,3%, στις 163 μονάδες. Ήδη, οι Ελληνικές τρ΄πεζες μετρούν σημαντικά οφέλη από την πτώση των επιτοκίων στις καταθέσεις και ειδικά στις προθεσμιακές που έχουν υποστεί την τελευταία διετία κάθετη πτώση, διαμορφούμενες στα επίπεδα του 2,4%. 

 

Κέρδη πάνω από 4% για Eurobank και Πειραιώς, πάνω από 3,5% για την Alpha και την Εθνική, ενώ το καλό κλίμα περνάει και στο υπόλοιπο ταμπλό. Κέρδη πάνω από 3% για τον Μυτιληναίο, στα 11 ευρώ ενισχύεται ο ΟΤΕ και στα 12,32 ο ΟΠΑΠ. Η αγορά, όπως και οι ξένες τελούν εν αναμονή της συμφωνίας εκεχειρίας στην Ουκρανία, ενώ σε ό,τι μας αφορά οι ξένοι θα ήθελαν να ακούσουν μία δήλωση από  τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ περί πολιτικής σταθερότητας. Πάνω από τα 90 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται ο τζίρος.

 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάλυσης της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ κ. Απ. Μάνθο, η αδυναμία  ανοδικής διαφυγής από το διαγραμματικό επίπεδο αντίστασης των 1180 μονάδων έσπρωξε το Γενικό Δείκτη σε ένα καθοδικό pullback αποσυμπίεσης του ανοδικού ατμού των 140 γρήγορων ανοδικών μονάδων.  Η πρώτη ζώνη στήριξης, όπου μπορεί να αναχαιτίσει τους καθοδικούς κραδασμούς ορίζεται στη ζώνη των 1140 με 1135 μονάδων.

 

Στην  περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης δηλώσει ένα υγιές πάτημα πέριξ των 1150 μονάδων θα βάλει τα βραχυχρόνια θεμέλια  για την αναρρίχηση προς τις 1220 μονάδες εν όψει  και του πολύ σημαίνοντος για αρκετούς θεσμικούς επενδυτές  road show της ερχόμενης εβδομάδος στο Λονδίνο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μεσοπρόθεσμο χρονικό πεδίο παρουσιάζει στο εβδομαδιαίο chart τιμών η εμφανιζόμενη ανοδική απόκλιση –Divergence- του ταλαντωτή Relative Strength Index (RSI)  σε σχέση με τους δύο αποτυπωμένους χαμηλότερους πυθμένες του Μαίου (1062 μον) και του Αυγούστου (1044 μον). Επίσης η πλαγιοσταθεροποιητική κίνηση του δείκτη πάνω κυρίως από το δεύτερο μεγάλο ανοδικό candlestick της περιόδου 18 με 22 Αυγούστου, στις 1150 μονάδες δεν παραχωρεί προς το παρόν  έδαφος στο στρατόπεδο των Bears.

 

Στάση αναμονής σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα, που είχε καταγράψει στο τέλος του προηγούμενου μήνα  κινείται ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 μετά  από την  δυσπραγία ανοδικής τμήσης των 385 μονάδων.

 

Στοιχείο, όπου τον οδήγησε σε  αναδίπλωση προς τις 370 μονάδες κρατώντας όμως προς το παρόν  ανέπαφη τη ζώνη στήριξης των 370 με 365 μονάδων. Η πλαγιοκαθοδική κίνηση που εκτελεί ο FTSE 25 στο ημερήσιο chart τιμών έχει τα χαρακτηριστικά ενός “flag” σχηματισμού, όπου συνήθως βάση της τεχνικής ανάλυσης η  υπάρχουσα primary market ανοδική τάση παίρνει «ανάσες» συνεχίζοντας μετέπειτα την πορεία της.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:03 - 04 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.