ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Καραμανλή - Παπαληγούρα για "Μισθοδικείο"

17:43 - 13 Νοε 2006 | Οικονομία
Ουδέν νεότερο υπήρξε, ουσιαστικά, από τη συνάντηση- συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης για το επίμαχο ζήτημα του λεγόμενου «Μισθοδικείου».

Όπως δήλωσε μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο Αν. Παπαληγούρας πιστεύει ότι θα υπάρξει μια αντιμετώπιση του σχετικού προβλήματος, μέσα από τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Πρόσθεσε ,πάντως, ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή «ότι συνολικότερα όλοι οι εμπλεκόμενοι ας συνειδητοποιήσουν την ανάγκη να μην προβάλλονται υπερβολικές αξιώσεις σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη».

Απαντώντας, ακολούθως, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός, είπε μεταξύ άλλων:

« Το σύνολο των πολιτών πρέπει να αντιμετωπίσει, με ομοψυχία και με δικαιοσύνη, τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει συνολικά ένα κράτος. Αν πάμε τώρα στο ποιος φταίει , θα πάμε πολλά χρόνια πίσω. Δεν είναι αυτό το κρίσιμο. Το κρίσιμο είναι να διασφαλίσουμε ότι, πράγματι, θα αντιμετωπίσουμε με επάρκεια και μάλιστα με μεγάλο χρονικό ορίζοντα τα οικονομικά προβλήματα που έχει η χώρα. Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλο Κεδίκογλου, μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιον».

  • Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγουέκανε την εξής δήλωση για το ίδιο θέμα: « Ούτε διεκδικώ,ούτε θα διεκδικήσω αναπροσαρμογή του μισθού μου, έχω παραιτηθεί των δικαιωμάτων μου, αφού ούτε έκανα αγωγή ούτε πρόκειται να κάνω» και επανέλαβε ότιοι αυξήσεις των δικαστικών , σύμφωνα με την πρώτη απόφαση του «Μισθοδικείου» , είναι ύψους 15% έως 25% και κάθε πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίουθα πάρει καθαρά 1.150 ευρώ, ενώ τα αναδρομικά της τελευταίας διετίας φτάνουν τα 20.000 – 22.000 ευρώ και θα δοθούν σε βάθος χρόνου.

 

* Εξ άλλου, σε συνέντευξη του Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ιτάρ- Τας,ενόψει της επίσκεψής του στη Μόσχα όπου θα συζητήσει με τους πολιτικούςαξιωματούχους θέματα δικαιοσύνηςμεταξύΕ.Ε. – Ρωσίας,ο κ. Παπαληγούρας επικέντρωσε το ενδιαφέρον του στους τρόπους καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, και την θωράκιση του θεσμικού πλαισίου μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας για τονσεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. « Το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης προτίθεταινα παράσχει την απαραίτητη τεχνογνωσίαστους τομείς αρμοδιότητας του υλοποιώντας κατ΄ αυτόν τον τρόποκαι το πρόγραμμα δράσης μεταξύΕλλάδας και Ρωσίας το οποίο υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2004
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.