ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oι κερδισμένοι και οι χαμένοι του ταμπλό από την κίνηση Ντράγκι

14:09 - 05 Σεπ 2014 | Οικονομία
Oι κερδισμένοι και οι χαμένοι του ταμπλό από την κίνηση Ντράγκι
Από καύσιιμα έμεινε η αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, με τον γενικό δείκτη να κινείται στα όρια των 1.183 μονάδων. Τι δείχνει η αγορά, το ιδανικό κλείσιμο.

Έμεινε από καύσιμα η αντίδραση στην αγορά με τον γενικό δείκτη να επιστρέφει από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 1.198 μονάδων, στις 1.184 μονάδες. Η προσδοκία της αγοράς είναι κλείσιμο πάνω από  τις 1.180 μονάδες, με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στην περιοχή των 1.220 μονάδων. Ενώ χθες παρατηρήθηκε ξέσπασμα στον τραπεζικό κλάδο, δεν ισχύει το ίδιο και σήμερα, με εξαίρεση την Πειραιώς που ενισχύεται πάνω από το 1,51 ευρώ. Απώλειες για Alpha και Εurobank στα 0,68 και 0,343 ευρώ, ενώ μικρότερες είναι οι απώλειες στην Εθνική που κινείται με οριακές απώλειες, στα όρια των 2,7 ευρώ. Από εκεί και πέρα ευνοούνται Motor Oil και EΛΠΕ σήμερα στο ταμπλό με κίνηση πάνω από τα 8 ευρώ και τα 5,7 αντίστοιχα, λόγω της πτώσης των επιτοκίων  του ευρώ, σημάδι καλό για το δανεισμό, αλλά και για τις εξαγωγές τους. 

 

Στα επίπεδα των 11.65 ευρώ η Jumbo και ο Τιτάνας, που θα δει, λόγω της υποχώρησης του ευρώ βελτίωση στις εξαγωγές του και στις δουλειές του στο εξωτερικό, αλλά και στον δανεισμό του. Συνεχίζεται και σήμερα η αντίδραση για τον Μυτιληναίο, που ευνοείται από την άνοδο του Αλουμινίου, ενώ η υποχώρηση του ευρώ βελτιώνει ακόμα περισσότερο τη χρηματο/οικονομική του εικόνα. Θετικό πρόσημο για την ΕΧΑΕ, την Ιντραλότ και βεβαίως τη MIG, με τον ΟΤΕ να διερευνά το έδαφος πάνω από τα 11 ευρώ. 

 

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας η Folli Follie, που δεν ευνοείται από την υποχώρηση του ευρώ, αφού μεγάλο μέρος των συναλλαγών της στην Ασία πραγματοποιείται σε δολάρια, όπως άλλωστε και η Jumbo. Απώλειες στα 6,53 ευρώ για την Aegean, που οι παραγγελίες των αεροπλάνων, αλλά και οι αγορές των καυσίμων πραγματοποιούνται σε δολάρια.

 

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.