ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επενδυτικό Ταμείο: Ελπίδες για εκταμιεύσεις μέχρι το Νοέμβριο

18:13 - 15 Σεπ 2014 | Οικονομία
Επενδυτικό Ταμείο: Ελπίδες για εκταμιεύσεις μέχρι το Νοέμβριο
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου πρόκειται να ενεργοποιηθεί το πολυαναμενόμενο Επενδυτικό Ταμείο με πόρους από το ΕΣΠΑ και την κρατική επενδυτική τράπεζα της Γερμανίας Kfw.

Η πλήρης, πάντως, λειτουργία του πρώτου υποταμείου του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου που θα αφορά στη χρηματοδότηση των ΜμΕ αναμένεται αρχίσει το 2015.

 

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός, κ. Νίκος Δένδιας με αντιπροσωπεία Βουλευτών του Κοινοβουλίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, μέλη της υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερμανικής Βουλής.

 

aependytiko150914

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών για να αλλάξει ο κανονισμός της ΕΕ προκειμένου να αξιοποιηθεί μέρος από τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων για την επιδότηση των επιτοκίων δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου στόχος της Κυβέρνησης είναι η στήριξη της νεανικής και καινοτομίας επιχειρηματικότητας και σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός συναντήθηκε με στελέχη της Google, οι οποίοι θα παράσχουν τεχνογνωσία.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.