ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδιαφέρουσα ερώτηση Παπαδημούλη σε Ντράγκι θέτει θέμα μέριμνας για τις ελληνικές Τράπεζες

18:50 - 15 Σεπ 2014 | Οικονομία
Ενδιαφέρουσα ερώτηση Παπαδημούλη σε Ντράγκι θέτει θέμα μέριμνας για τις ελληνικές Τράπεζες
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ερωτά τον Μάριο ΝΤράγκι για το εάν θα ληφθεί μέριμνα ώστε να μετάσχουν, και με ευνοϊκά επιτόκια, οι Ελληνικές Τράπεζες στο πρόγραμμα ρευστότητας των 800 δις της ΕΚΤ.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική ανάγνωση μπορεί να γίνει στην πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη να απευθύνει ερώτηση στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σχετικά με τα τραπεζικά stress tests.


Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση κυβερνητικού προγράμματος από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και την δηλητηριώδη διαρροή του γραφείου του Ντράγκι για την πρόσφατη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο τραπεζίτης δεν συμφωνεί απαραίτητα με όλους όσους συναντάται, ο ευρωβουλευτής του κόμματος επιχειρεί να ενισχύσει το προφίλ του κόμματός του που δηλώνει ετοιμότητα εντός και εκτός της χώρας και διεκδικεί την εξουσία.


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τύχη των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες, είναι υποχρεωμένες να περάσουν από τις συμπληγάδες των stress tests, μολονότι επιβαρύνθηκαν δυσανάλογα από την ευρωκρίση, όπως αναφέρει!


Εκ των πραγμάτων, η ερώτηση είναι και πολιτική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έπρεπε να τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, αφού επιβαρύνθηκαν οι ισολογισμοί τους, κάτι που δημοσίως δεν έχει επισημανθεί ιδιαιτέρως από κυβερνητικά χείλη.


Το εντυπωσιακό είναι ότι δείχνει να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον στον ΣΥΡΙΖΑ για άσκηση πίεσης στην Φρανκφούρτη για μια θετική εξέλιξη των αξιολογήσεων. Η ερώτηση προς τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρώπης μπαίνει και στην ουσία της επομένης, των αξιολογήσεων, ημέρας, εάν το αποτέλεσμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό. «Πρόκειται να υποστούν απομείωση (haircut) τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που ενδεχομένως να διακρατούν ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες»; ερωτά ο κ. Παπαδημούλης, δείχνοντας ανησυχία για την διαχείριση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.