ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θ. Κρίντας: Αγορές κάτω από τις 1.100 μονάδες

00:01 - 17 Σεπ 2014 | Οικονομία
Θ. Κρίντας: Αγορές κάτω από τις 1.100 μονάδες
«Ένας επενδυτής που έχει εκμεταλλευτεί τα προηγούμενα υψηλά, αυτά που έγραψε η αγορά μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή την περιοχή των 1.360 μονάδων, έχει πουλήσει εγκαίρως, κατοχυρώνοντας ταυτόχρονα ρευστότητα, τα τρέχοντα επίπεδα δίνουν σήματα αγορών», υποστηρίζει ο γεν. διευθυντής της Attica Wealth Asset Management.

«Είναι περίοδος που μπορούμε να αρχίσουμε να χτίζουμε και πάλι θέσεις στην αγορά». Αυτό αναφέρει μιλώντας στο «R» ο γενικός διευθυντής της Attica Wealth Asset Management κ. Θ. Κρίντας.

 

Σύμφωνα με τον έμπειρο διαχειριστή, « ένας επενδυτής που έχει εκμεταλλευτεί τα προηγούμενα υψηλά, αυτά που έγραψε η αγορά μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή την περιοχή των 1.360 μονάδων, έχει πουλήσει εγκαίρως, κατοχυρώνοντας ταυτόχρονα ρευστότητα, τα τρέχοντα επίπεδα δίνουν σήματα αγορών». Ο ίδιος εκτιμά ότι τα επίπεδα των 1.100 μονάδων αποτελούν σε αυτή τη φάση ισχυρή στήριξη και πως αν η αγορά ξεφύγει επιπλέον προς τα κάτω, το πιθανότερο σενάριο είναι να αντιμετωπίσει πάλι τα χαμηλά του περασμένου Αυγούστου, δηλαδή τις 1.060 μονάδες. Τυχόν διάσπαση κι αυτών των επιπέδων, σημαίνει ότι μια σειρά από τα ανοιχτά θέματα που έχουν μπροστά τους κυβέρνηση και τράπεζες, θα πάρουν αρνητική τροπή, «άποψη την οποία δεν συμμερίζομαι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κρίντας.

 

akrinta160914

 

Ο ίδιος τοποθετείται και στο ενδεχόμενο ενός ράλι της αγοράς. Όπως αναφέρει οι αποτιμήσεις μπορεί να έχουν φτάσει σε ιδιαίτερα ελκυστικά επίπεδα, αλλά ότι είναι ευκαιρία για εμάς τους Έλληνες επενδυτές και επαγγελματίες της αγοράς δεν είναι για τους ξένους. Εμείς στην Ελλάδα, αναφέρει ο διαχειριστής της Attica Wealth,  δίνουμε μικρή αξία στον πολιτικό κίνδυνο από αυτή που δίνει ένας ξένος. Για παράδειγμα, αν ήξερε ένας επενδυτής ότι η αγορά της Αιγύπτου δίνει εντυπωσιακές αποδόσεις, εν μέσω αναταραχών στη Μέση Ανατολή, θα έπαιρνε το ρίσκο εύκολα και αβίαστα;

 

Κατά την άποψή του, δύο είναι τα προβλήματα της αγοράς μας. Το πρώτο είναι ότι το 70% του τζίρου πραγματοποιείται από τους ξένους, που σημαίνει ότι τα περιθώρια άμυνας των Ελλήνων είναι μικρά και το δεύτερο το πολιτικό ρίσκο. Και παραπέμπει στις δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης που αποτελούν τον ορισμό της…  παροχολογίας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, οι οποίες κάνουν τους ξένους να τρέμουν στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής της χώρας στις κάλπες.     

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:35 - 16 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.