ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Iππόδρομος: ΟΠΑΠ, Ιντραλότ στην επόμενη φάση του διαγωνισμού

13:08 - 19 Σεπ 2014 | Οικονομία
Iππόδρομος: ΟΠΑΠ, Ιντραλότ στην επόμενη φάση του διαγωνισμού
Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι δυο (2) επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια. Συγκεκριμένα:

· Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No. 1) Ltd” και “Intralot (SPV No.2) Ltd”

 

· OPAP Investment Ltd

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει στην επόμενη συνεδρίασή του στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, για την εγκυρότητα των προσφορών, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων. Στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών.

 

Νωρίτερα, το "R" έγραφε πως,σήμερα κατατίθενται οι οικονομικές προσφορές για τον ΟΔΙΕ και την ανάληψη του ιπποδρομιακού στοιχήματος για είκοσι χρόνια και ο συνεταιρισμός ΟΠΑΠ– GFP με Ιντραλότ, ενδεχομένως και εταιρείας συμφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη, προέδρου του ΠΑΟΚ, (σ.σ. κάτι που δεν έγινε) «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους. Μετά την κατάθεση εγγυητικής επιστολής από τον ΟΠΑΠ/GFP, στο και… πέντε, ύψους 40 εκατ. ευρώ και την αξίωση για επανάληψη του διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

 

Πέραν της αρνητικής εντύπωσης που προκάλεσε στην αγορά η «ετσιθελική» συμπεριφορά του ΟΠΑΠ Α.Ε." href="https://www.reporter.gr/search?searchword=%CE%9F%CE%A0%CE%91%CE%A0">ΟΠΑΠ, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να αποφύγει την οσμή σκανδάλου και ότι αυτό θα σήμαινε, αποφάσισε να πραγματοποιήσει διαδικασία εξπρές για την πώληση του Ιπποδρόμου.  

 

Η Ιντραλότ από την πλευρά της θα πρέπει να αναπτύξει το Ιπποδρομιακό στοίχημα, αλλά και τον Ιππόδρομο που ανά τον κόσμο έχει πολλούς φίλους, με τον ΟΠΑΠ και τον συνεταίρο του, να ενδιαφέρονται κυρίως για την ανάπτυξη του ιπποδρομιακού στοιχήματος, δεδομένου ότι ο ΟΔΙΕ λειτουργεί ανά την Ελλάδα κατά τόπους πρακτορεία. Σύμφωνα με την αγορά, το σχέδιο του ΟΠΑΠ θα μπορούσε να είναι η ένταξη των πρακτορείων του ΟΔΙΕ στα ήδη υφιστάμενα πρακτορεία, πολλά από τα οποία ήδη έχουν το «προϊόν» του ιπποδρόμου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.