ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοροδιαφυγή: Μπαράζ ελέγχων από 1η Οκτωβρίου

03:00 - 30 Νοε 1999 | Οικονομία
Φοροδιαφυγή: Μπαράζ ελέγχων από 1η Οκτωβρίου
Με στόχο την είσπραξη οφειλών σημαντικού ύψους και «εργαλεία» τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στοιχείων φορολογούμενων, τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, τις πληροφορίες από τρίτους, αλλά και επιτόπιους ελέγχους, ακόμα και κατ΄ οίκον η κυβέρνηση θέλει να υποδεχτεί την τρόικα.
Με αυτόν τον τρόπο θέλει να πείσει ότι έχει στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής την ώρα που η κριτική που δέχεται από τη Γερμανία είναι σκληρή.
Στο επίκεντρο του ελεγκτικού μηχανισμού μπαίνουν  υπόχρεοι με τζίρο πάνω από 25 εκατ. ευρώ, τόσο στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων , αλλά και τα μεγάλα εισοδήματα στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου.
 
 
Σύμφωνα με το σχεδιασμό μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν γίνει έλεγχοι σε 500 μεγάλες επιχειρήσεις. Ήδη έχουν γίνει  μόνο 250. Είναι ενδεικτικό ότι οι εισπράξεις είναι στα 144 εκατ. ευρώ (33%) στους φόρους και στα πρόστιμα  έναντι στόχου έτους 65%. Στο Κέντρο Μεγάλου Πλούτου οι έλεγχοι είναι 512 με στόχο έτους στα 720. Οι εισπράξεις είναι στα 47 εκατ. ευρώ (25,4%) για φόρους και πρόστιμα με στόχο έτους 50%
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.