ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για το ασφαλιστικό συζήτησαν Καραμανλής - Τσιτουρίδης

16:39 - 14 Νοε 2006 | Οικονομία
Η κυβέρνηση δεν αναζητεί λύσεις στο Ασφαλιστικό με την αύξηση των ορίων ηλικίας, υποστήριξε την Τρίτη ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσιτουρίδης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα για αυξήσεις των εισφορών στο ΤΕΒΕ, ανέφερε ότι δεν θα αυξηθούν οι εισφορές και αυτό θα φανεί, όπως είπ,ε στη συζήτηση στη Βουλή.

Αντιθέτως, προσέθεσε, συντάξεις όπως αυτές των αυτοκινητιστών θα αυξηθούν.

Ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε ότι η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και οι πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση θα επιτρέψουν, με ορίζοντα το τέλος της τετραετίας, να υπάρχει μία ξεκάθαρη αποτίμηση ώστε η επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση για ένα σύστημα αποτελεσματικό με προοπτική και κοινωνικά δικαιότερο.

Ο υπουργός Απασχόλησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ως τέτοιες πρωτοβουλίες την εθνική απογραφή ασφαλισμένων και συνταξιούχων, την αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, τη μηχανογράφηση και την δημιουργία ενιαίων μηχανισμών ελέγχου.

Η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες, είπε ο κ. Τσιτουρίδης, επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε ένα σύστημα που ήταν κοινωνικά άδικο, κατακερματισμένο και ξόδευε πολλά χρήματα των ασφαλισμένων.

Επίσης, είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για το Συμβούλιο υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Μισθοδικείο, ανέφερε ότι έχει ήδη τοποθετηθεί η κυβέρνηση για το θέμα και σημείωσε πως δεν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.