ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις πετρελαϊκούς κολοσσούς προσελκύουν οι πρώτες έρευνες υδρογονανθράκων

16:31 - 24 Σεπ 2014 | Οικονομία
Τρεις πετρελαϊκούς κολοσσούς προσελκύουν οι πρώτες έρευνες υδρογονανθράκων
Ξεπερνούν τις προσδοκίες τα αποτελέσματα των πρώτων ερευνών για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, λέει ο Γιάννης Μανιάτης.

"Τα πράγματα στις έρευνες που έχουν ξεκινήσει είναι καλύτερα από ό,τι λέμε δημόσια", δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σε συνέδριο του ΕΛΙΑΜΕΠ για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, μια μέρα μετά τις δηλώσεις Σαμαρά στο Βερολίνο για το ενεργειακό πλεονέκτημα της Ελλάδας.

"Στο νέο γύρο παραχωρήσεων που ξεκινά η Ελλάδα θα δώσουν το παρών τουλάχιστον τρεις μεγάλοι παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας", πρόσθεσε ο κ. Μανιάτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις επαφές που είχε πρόσφατα με τους επικεφαλής του βρετανικού κολοσσού BP, επαφές που επαναλήφθηκαν και από τον πρωθυπουργό ο οποίος στο περιθώριο των εκδηλώσεων στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν είδε τον επικεφαλής της εταιρείας που συγκαταλέγεται στους oil majors Bob Dudley."Δεν είναι μόνο η BP είναι πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες που θα έρθουν", τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη του γύρου παραχωρήσεων για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης έχει ήδη δημοσιευτεί στην εφημερίδα της ελληνικής κυβέρνησης και εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιευτεί και στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.