ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριξη Κλίντον στους Έλληνες: "Δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς"

18:31 - 24 Σεπ 2014 | Οικονομία
Στήριξη Κλίντον στους Έλληνες: "Δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς"
Στη μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στα δημοσιονομικά της δεδομένα αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, λέγοντας ότι οι προϋπολογισμοί της χώρας μας, μετά από τη μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ο ίδιος τόνισε ότι οι Έλληνες δουλεύουν κατά 25% περισσότερο από τους Γερμανούς...

Τις παραπάνω δηλώσεις τις έκανε ο κ. Κλίντον μετά από συνάντηση που είχε, την Τρίτη, στη Ν. Υόρκη με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

 

"Επομένως, μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε", είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πλανητάρχης, απευθυνόμενος στους παρόντες δημοσιογράφους.

 

Ωστόσο, λόγω του κοινού νομίσματος, όπως είπε, " η Ελλάδα δεν είναι εύκολο να χρηματοδοτήσει τις αναπτυξιακές της ανάγκες και τις υποδομές μέσω ομολόγων, (αναφέρεται στην απουσία σχετικής απόφασης ακόμη και σήμερα από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για όλη την Ευρώπη με την έκδοση ομολόγων) οπότε απαιτούνται καινοτόμες λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες της Μεσογείου".

 

Θέλοντας, δε, να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις δυνατότητες της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά: "Θα αναφέρω μια αλήθεια: οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από άλλους λαούς - για παράδειγμα, δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς".

 

Η συνάντηση Παπανδρέου - Κλίντον πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ετήσιας Εκδήλωσης του Ιδρύματος Κλίντον - Clinton Global Initiative.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δυο άντρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις και να συζητήσουν ειδικότερα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με έμφαση τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και τη δυνατότητα προώθησης καινοτόμων ιδεών προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Μάλιστα, ο Μπιλ Κλίντον, στην εκδήλωση του Ιδρύματός του, ανακοίνωσε ότι το Clinton Global Initiative, πρόκειται να διοργανώσει τον προσεχή Ιούνιο, στην Ελλάδα, συνάντηση για τη Μεσόγειο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.