ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΣΕΕ: "Ζούμε φορολογικό παραλογισμό την τελευταία τετραετία"

21:08 - 24 Σεπ 2014 | Οικονομία
ΕΣΕΕ: "Ζούμε φορολογικό παραλογισμό την τελευταία τετραετία"
Σκληρή κριτική στα όσα συμβαίνουν στην αγορά και στις ΜμΕ επιχειρήσεις άσκησε με αφορμή την παρουσίαση του Κειμένου Πολιτικής "Ανάπτυξη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα" της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force for Greece) ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

"Προς το παρόν είναι μία καθαρή απομύζηση πόρων από την αγορά χωρίς διάθεση να συνοδευθεί από κάποιου είδους φορολογική δικαιοσύνη. Αυτό συνδέεται βέβαια και με τις απαιτήσεις των δανειστών μας, αφού αυτές προσπαθεί να ικανοποιήσει ο φορολογικός παραλογισμός της τελευταίας τετραετίας", ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:

 

"Η ελλιπής ρευστότητα αποτελεί ένα δεύτερο καίριο σημείο. Η αδυναμία πρόσβασης των Μμε επιχειρήσεων στις πηγές χρηματοδότησης είναι ένα πρόσθετο εμπόδιο για την ανάκαμψή τους. Η εξομάλυνση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την ίδρυση και λειτουργία μίας επιχείρησης, είναι μία εξίσου επιτακτική ανάγκη, ιδιάζουσας σημασίας για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Πρέπει να διαμορφωθούν δομές που θα υπερβαίνουν το πολυδαίδαλο των διαδικασιών και θα διακρίνονται από τη φιλικότητά τους προς το επιχειρείν. Τέλος, το παρεμπόριο, λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας, έχει λάβει απρόσμενες διαστάσεις και στην ουσία υπονομεύει τις προσπάθειες του υγιούς εμπορίου για να ανακάμψει".

 

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφέρθηκε στην πρόθεση της Συνομοσπονδίας να υποστηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία κινείται προς όφελος της Μμε επιχείρησης. "Η επί 6 χρόνια χάραξη πολιτικών για την αγορά, δίχως να λαμβάνονται υπόψιν οι ανάγκες της αγοράς και οι απόψεις των εκπροσώπων της αγοράς δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί πλέον. Το εμπόριο δεν περιμένει θαύματα, αλλά συντονισμένες προσπάθειες. Δεν θέλει εξαιρέσεις, αλλά να εφαρμοστεί ο ευρωπαϊκός κανόνας και εδώ", είπε.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.