ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άφαντοι οι επενδυτές στους πρώτους e-πλειστηριασμoύς

10:02 - 25 Σεπ 2014 | Οικονομία
Άφαντοι οι επενδυτές στους πρώτους e-πλειστηριασμoύς
Αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο τα τρία πρώτα ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου που κατασχέθηκαν και βγαίνουν στο «σφυρί» από το υπουργείο Οικονομικών.

Αν και αναρτήθηκαν από την Τετάρτη οι τρεις πρώτοι e-πλειστηριασμoί, αδιάφοροι εμφανίζονται μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι επενδυτές καθώς η τιμή πρώτης προσφοράς δεν μπορεί να είναι κατώτατη της αντικειμενικής αξίας, η οποία με τη σειρά της -με τα σημερινά δεδομένα- είναι πλασματική.

Από την άλλη μεριά, όπως υποστηρίζει σχετικό δημοσίευμα στην Καθημερινή, ένας ακόμα λόγος που οι πλειστηριασμοί, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν θα έχουν όφελος για το ελληνικό Δημόσιο και κατ’ επέκταση για τους υποψήφιους επενδυτές, έγκειται στη συζήτηση - διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα. Συγκεκριμένα η τρόικα ζητεί η τιμή πρώτης προσφοράς στους πλειστηριασμούς να ανέρχεται στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας, ενώ το υπουργείο Οικονομικών αντιπροτείνει η τιμή αυτή να διαμορφωθεί στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας.

Τέλος, εμπόδιο στη...ζήτηση, φαίνεται πως στέκεται και η ίδια η φύση των τριών συγκεκριμένων ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί, καθώς στα δύο αγροτεμάχια που εκπλειστηριάζονται η εκτίμηση που έχει γίνει από τον δικαστικό κλητήρα είναι πολύ μικρότερη από την τιμή πρώτης προσφοράς.

Ειδικότερα, τα τρία πρώτα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί είναι:

1. Ξενοδοχείο 14.623 τ.μ. στην κοινότητα Ρίζες στη Ζάκυνθο με τιμή πρώτη προσφοράς τα 4,4 εκατ. ευρώ.

2. Αγροτεμάχιο 41.850 τ.μ. στο οποίο υπάρχουν δύο κτίρια (ψυγεία-αποθήκη και μηχανοστάσιο) με πρώτη προσφορά τα 6,26 εκατ. ευρώ στην Αυλίδα του Δήμου Χαλκιδέων.

3. Αγροτεμάχιο μη άρτιο, μη οικοδομήσιμο 2.391 τ.μ. στην Αυλίδα του Δήμου Χαλκιδέων με πρώτη τιμή τις 38.000 ευρώ.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:23 - 25 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.