ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Είναι αυτό rebound;

16:36 - 01 Οκτ 2014 | Οικονομία
Χ.Α.: Είναι αυτό rebound;
Στα όρια των 1.060 μον. ο δείκτης και στο "κόκκινο". Τον αρχικό ενθουσιασμό από τις πιέσεις Ντράγκι να αποδέχεται η ΕΚΤ και τα δάνεια χαμηλής αξιολόγησης των Ελληνικών τραπεζών, ακολούθησε το profit taking.

Από τις 1.094 μονάδες που ήταν προς το παρόν τα υψηλά ημέρας, ο γενικός δείκτης βρίσκεται στα όρια των 1.060 μονάδων, ενώ έχουν περιοριστεί και οι εισροές, με τον τζίρο να διαμορφώνεται χαμηλότερα των 108 εκατ. ευρώ.

 

Πέρα από τα καλά νέα, την αναβάθμιση του ΟΤΕ από την S&P και την θετική απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΠΑΠ, το πολιτικό ρίσκο είναι αυτό που βαραίνει στην επενδυτική συμπεριφορά, κυρίως των ξένων επενδυτών. Οι ξένοι είναι απόλυτα ενημερωμένοι για την πολιτική αβεβαιότητα της χώρας, υποστηρίζουν οι χρηματιστές. «Με όποιον κι αν μιλήσεις, αυτό θα σού πει», αναφέρει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Beta Χρηματιστηριακή κ. Τ. Ζαμάνης.  Η διαπίστωση Τσίπρα ότι ενδεχομένως να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις πριν από την αξιολόγηση της τρόικας, δίνουν την εντύπωση ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση «κάτι ξέρουν και δεν μας το λένε». Όσο υπάρχει αυτή η αρνητική ψυχολογία, τόσο Έλληνες και ξένοι επενδυτές, δυσκολεύονται να ανοιχτούν.

 

Η αντίδραση που βγαίνει στις τράπεζες βασίζεται καθαρά στις πιέσεις Ντράγκι, με την Πειραιώς να ξεφεύγει από τη ζώνη του 1,30 ευρώ, κινούμενη πάνω από το 1,40. Στα 0,6420 ευρώ ενισχύεται η Alpha, η οποία έχει και πάλι παρουσίαση σε ξένους στο Λονδίνο. Κίνηση προς τα 2,40 ευρώ για την Εθνική, ενώ στο προσκήνιο επιστρέφουν οι μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις του 25άρη. Κίνηση πάνω από τα 10,30 ευρώ για την Jumbo, προς τα 10,70 ευρώ o OTE, μετά την αναβάθμιση από την S&P, χλιαρή αντίδραση για την Ιντραλότ μπροστά στις απώλειες που υπέστη από τα ψηλά των 2,50 ευρώ, πάνω από τα 7 ευρώ η Motor Oil. Πιέσεις βγαίνουν στη ΔΕΗ, μετά τις ανακοινώσεις για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ύψους 1,7 δις. ευρώ. Στο «κόκκινο», επίσης, η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΠΕ και η ΕΧΑΕ, που κινείται στα όρια των 6 ευρώ. 

 

Σ.K.X.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:39 - 01 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.