ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις αναλυτές δίνουν στο "R" το στίγμα της αγοράς

00:01 - 06 Οκτ 2014 | Οικονομία
Τρεις αναλυτές δίνουν στο "R" το στίγμα της αγοράς
Tαλαιπωρίας συνέχεια για το Χ.Α., τον γενικό δείκτη και τον 25άρη και κυρίως την επόμενη εβδομάδα που πρόκειται να συζητηθεί η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Όχι ότι οι αναλυτές περιμένουν να πέσει η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές, κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι ότι θα ήταν καταστροφικό, αλλά η πρωτοβουλία για την ψήφο εμπιστοσύνης επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα. «Το πολιτικό ρίσκο είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα», υποστηρίζει μιλώντας στον «Ε» ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta ΑΧΕΠΕΥ κ. Εμ. Χατζηδάκης «και αυτό είναι που σε μεγάλο βαθμό αυξάνει τη μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο. Ουδείς είναι σε θέση σε τι αποβλέπει η κυβέρνηση από την πρωτοβουλία που πήρε να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Το πιθανότερο τεχνικά σενάριο σε αυτή τη συγκυρία είναι η ισορροπία στα τρέχοντα επίπεδα τιμών», υποστηρίζει ο αναλυτής, θεωρώντας ότι η περιοχή των 1.060 μονάδων μπορεί να είναι ενδεικτική για την απορρόφηση των κραδασμών προσωρινά.
 

Διαδρομή μεταξύ των 1.040 – 1.090, εκτιμά από την πλευρά του ο υπεύθυνος ανάλυσης της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ κ. Απ. Μάνθος, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι η αγορά δεν μπορεί να βρεθεί  και χαμηλότερα οδεύοντας προς το κλείσιμο τεχνικών κενών του παρελθόντος που απαντώνται κάτω από το «χιλιάρικο». «Όταν υπάρχει πολιτικό ρίσκο», υποστηρίζει ο αναλυτής, «δεν υπάρχουν ούτε εταιρικά κέρδη, ούτε καλά νέα από τις τράπεζες. Σέρνεται μία εκλογολογία που μόνο φθείρει το Χρηματιστήριο, αφού κανένας από τους ιδιώτες επενδυτές δεν αποφασίζει να πάρει και πάλι θέση».  Επίσης, υποστηρίζει ότι το σενάριο για την εξέλιξη του δείκτη είναι μάλλον πτωτικό, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, αν υπάρξουν καταλύτες τέτοιοι που να συνδέονται με την πολιτική σταθερότητα ή κάποια καλά νέα από τα stress tests που περνούν οι Ελληνικές τράπεζες στο τέλος Οκτωβρίου.

 

Από την πλευρά του τέλος ο υπεύθυνος ανάλυσης της Solidus ΑΧΕΠΕΥ κ. Τ. Γούλας υποστηρίζει ότι αν δεν φανεί ότι υπάρχει σταθερή διακυβέρνηση στη χώρα, τα πράγματα δεν είναι καλά για την αγορά. Αν δε μπούμε σε προεκλογική περίοδο θα είναι εις βάρος του Χρηματιστηρίου. Σύμφωνα με τον αναλυτή, η κρίσιμη στήριξη εντοπίζεται για τον 25άρη στις 330 – 325 μονάδες και για τον γενικό δείκτη οι 1.030 – 1.040 μονάδες. Αν διασπαστούν οι 1.030 μονάδες, τότε ο δείκτης ενδέχεται να οδηγηθεί χαμηλότερα, κλείνοντας τεχνικά κενά προηγούμενων χρόνων. Επίσης, διάσπαση των 330 για τον 25άρη, μπορεί να παρασύρει τον εν λόγω δείκτη σε χαμηλά διετίας, καταλήγει ο κ. Γούλας.

 

Σ.Κ.Χ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:31 - 05 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.