ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UNODC: "Κέρδη" 7 δισ. δολάριων το χρόνο φέρνει η παράνομη διακίνηση μεταναστών

18:06 - 06 Οκτ 2014 | Οικονομία
UNODC: "Κέρδη" 7 δισ. δολάριων το χρόνο φέρνει η παράνομη διακίνηση μεταναστών
Το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (UNODC) εκτιμά πως τα δίκτυα των διακινητών "τσεπώνουν" σχεδόν 7 δισ. δολάρια στις δύο βασικές οδούς παράνομης διακίνησης σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση που δημοσιοποίησε σήμερα το United Nations Office on Drugs and Crime, οι δύο βασικές οδοί παράνομης μετανάστευσης από τη Βόρεια, την Ανατολική και τη Δυτική Αφρική προς την Ευρώπη και από τη Λατινική Αμερική προς τη Βόρειο Αμερική αποφέρουν σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η υπηρεσία υπογραμμίζει πως τα συνολικά έσοδα των δικτύων διακίνησης μεταναστών σε παγκόσμιο επίπεδο «είναι πιθανώς σημαντικά πιο αυξημένα».

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που το UNODC κάνει μια τέτοια εκτίμηση.

Ο Γιούρι Φεντότοφ διευθυντής της υπηρεσίας, από τη μεριά του, εκτιμά πως το ποσό ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο καθώς «παρατηρούμε μια αυξητική τάση στη διακίνηση μεταναστών παντού». «Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη διεθνή συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μορφή του οργανωμένου εγκλήματος. Φοβερές τραγωδίες εκτυλίσσονται καθημερινά όταν ευάλωτες γυναίκες, παιδιά και άνδρες εμπιστεύονται εγκληματίες που τους υπόσχονται να τους μεταφέρουν λαθραία σε άλλες χώρες», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), από το 2000 έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο περίπου 40.000 μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οπίων στη Μεσόγειο κατά την τρέχουσα χρονιά, .

 

Τελευταία τροποποίηση στις 06:58 - 07 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.