ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν. Μηταράκης: Η Ελλάδα πόλος έλξης κεφαλαίων από το εξωτερικό για επενδύσεις σε ακίνητα

19:56 - 06 Οκτ 2014 | Οικονομία
Ν. Μηταράκης: Η Ελλάδα πόλος έλξης κεφαλαίων από το εξωτερικό για επενδύσεις σε ακίνητα
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, στην ομιλία του στο PRODEXPO 2014, ανακοίνωσε επίσης τη μόνιμη άδεια διαμονής στην Ελλάδα για 519 ιδιοκτήτες ακινήτων, με περιουσία άνω των 250.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης στο 15ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας (PRODEXPO 2014), από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, προκύπτει ότι χρήση του συγκεκριμένου νόμου για τη μόνιμη άδεια διαμονής με ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ, έχουν κάνει ήδη 519 πολίτες τρίτων χωρών. Η συνολική αξία των κατοικιών που πωλήθηκαν στο πλαίσιο του θεσμού αυτού υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των παραχωρήσεων εκμετάλλευσης και των πωλήσεων ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής φτάνουν τα 790 εκ. ευρώ.  Όπως είπε, «η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να προσελκύσει σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό για επενδύσεις σε ακίνητα παντός είδους, ενισχύοντας σταδιακά τη ζήτηση και στην εγχώρια αγορά».

Ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι, ειδικά τώρα, που ο τουρισμός στην Ελλάδα ξεπερνά τις προβλέψεις, αφού εκτιμάται ότι η συνολική τουριστική ροή του 2014 θα ανέλθει σε 22,5 εκατ. τουρίστες, η κτηματαγορά έχει μοναδική ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το momentum για την προσέλκυση αγοραστών ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Ε

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.