ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραντεβού το Νοέμβριο για λύση πακέτο με την τρόϊκα

12:30 - 07 Οκτ 2014 | Οικονομία
Ραντεβού το Νοέμβριο για λύση πακέτο με την τρόϊκα
Ραντεβού το Νοέμβρη για λύση πακέτο σε ληξιπρόθεσμα, κόκκινα δάνεια, οφειλές σε Ταμεία. Αγεφύρωτες παρέμειναν οι διαφορές.

Διαφορές καταγράφηκαν και στην καταληκτική πριν την αναχώρηση της τρόικας συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο, παρουσία εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ (Χρ. Πρωτόπαπας. Κ. Πιερρακάκης). Η πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει μια συνολική λύση για τα χρέη των επιχειρήσεων και τράπεζες προσκρούει σε πολλές ενστάσεις της τρόικας, γεγονός που οδηγεί σε αναβολή αποφάσεων για τη δεύτερη «δόση» της αξιολόγησης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν να προχωρήσει συνολικά η διαδικασία πέρα από τα επιχειρηματικά δάνεια και για τα χρέη των νοικοκυριών και φυσικών προσώπων, σε εφορίες, ταμεία τράπεζες. Ουσιαστικά ζητούν να υπάρξει μια τεκμηριωμένη συνολική εικόνα για τη δημοσιονομική επιβάρυνση που θα υπάρξει. Στο πλαίσιο αυτό όλες οι αποφάσεις παραπέμπονται για τη δεύτερη φάση της αξιολόγησης, που θα ξεκινήσει αρχές Νοεμβρίου, όπου βέβαια τα πάντα μπαίνουν την ίδια ζυγαριά.


Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.