ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαυραγάνης: Μια δήλωση του εργοδότη φέρνει φοροαπαλλαγές

19:27 - 07 Οκτ 2014 | Οικονομία
Μαυραγάνης: Μια δήλωση του εργοδότη φέρνει φοροαπαλλαγές
Με τηλεοπτική δήλωση ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης επιχείρησε να μαζέψει το σάλο με το ζήτημα της «φορολόγησης παροχών σε είδος».

Πιο συγκεκριμένα θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι με μια γραπτή δήλωση του εργοδότη όλες οι παροχές μπορεί να δικαιολογηθούν εφόσον καλύπτουν εργασιακές ανάγκες.

Μετά τις διευκρινίσεις της ΓΓΣΕ, αλλά και τη σειρά αρνητικών μηνυμάτων, που εισέπραξε το Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες μετά την προώθηση κάποιωn φοροαπαλλαγών, στο Προσχέδιο Προϋπολογισμού σημείωσε τα εξής: «Πολλοί προσπάθησαν να πουν ότι φορολογούμε εν γένει τις παροχές σε είδος. Θα ήθελα να ενημερώσω ότι η εγκύκλιος που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αφορά την εξαίρεση πολλών κατηγοριών παροχών σε είδος που μέχρι σήμερα θεωρούνταν παροχές και φορολογούνταν. Συνεπώς αποσαφηνίζεται το πλαίσιο των παροχών σε είδος και της φορολόγησής τους για να μην υπάρχουν προβλήματα στους φορολογικούς ελέγχους όπου τα προβλήματα αυτά ήταν αρκετά, ταλαιπωρούσαν τις επιχειρήσεις και δημιουργούσαν τεράστια ασάφεια ακόμη και στους φορολογούμενους μισθωτούς. Συνεπώς ξεκαθαρίζεται το επιχειρηματικό περιβάλλον».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:43 - 07 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.