ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η φορολογία δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη, δηλώνει ο πρ. του ΣΒΑΠ Δ. Μαθιός

12:21 - 08 Οκτ 2014 | Οικονομία
Η φορολογία δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη, δηλώνει ο πρ. του ΣΒΑΠ Δ. Μαθιός
"Η φορολογία με οποιαδήποτε μορφή και για οποιονδήποτε λόγο δεν συμβαδίζει με στόχους ανάπτυξης", δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός σχολιάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου «Η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που ξεκινούν σήμερα στην Βουλή την συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού οφείλουν να αντιληφθούν ότι, οι φορολογικοί στόχοι και η φοροεισπρακτική λογική είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την αναπτυξιακή λογική και τις αναπτυξιακές επιδιώξεις".

Ο κ. Δημήτρης Μαθιός τονίζει επίσης οτι: «η μείωση του ελλείμματος μέσω νέων φόρων και με προθέσεις μόνο για φοροελαφρύνσεις υπονομεύουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας αφού είναι παραπάνω από βέβαιο ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις και ιδίως μικρές και μεσαίες είναι αδύνατον να αντέξουν το βάρος μιας νέας οικονομικής χρονιάς χωρίς ρευστότητα. Η κυβέρνηση οφείλει να αναθεωρήσει ριζικά το μίγμα της οικονομικής της πολιτικής, να σταματήσει την επιβολή φόρων ακόμη και με την φορολόγηση παροχών-κινήτρων προς εργαζόμενους. Λύση είναι και η αύξηση των εσόδων αποκλειστικά και μόνο με την περικοπή της δημόσιας σπατάλης και την άμεση υιοθέτηση σε πρώτη φάση μέτρων ανάκαμψης και εν συνεχεία φορολογικών κίνητρων για την ανάπτυξη της οικονομίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.