ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιάπης: Δεν αυξάνονται τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς

17:19 - 15 Νοε 2006 | Οικονομία
«Οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και πολιτική του υπουργείου είναι οι φθηνές μετακινήσεις». Με την δήλωσε αυτή ο υπουργός Μεταφορών κ. Μ. Λιάπης, επισημαίνοντας ότι Ο κ. Λιάπης απέκλεισε το όποιο ενδεχόμενο για αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς από το νέος έτος.

Η δήλωση του υπουργού Μεταφορών έγινε κατά την παρουσίαση έρευνας για λογαριασμό του ΟΑΣΑ με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εφαρμογή του Συγκοινωνιακού Χάρτη της Αθήνας, και από την οποία προκύπτει ότι στις προτιμήσεις των Αθηναίων βρίσκεται το λεωφορείο που το χρησιμοποιεί το 35,5% των πολιτών.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το Μετρό καταλαμβάνοντας το 29,3% των μετακινήσεων και ακολουθεί ο ΗΣΑΠ με 18,9% (έναντι 14,8% το 2005) της επιβατικής κίνησης.

Σύμφωνα με την έρευνα αυξητική τάση σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζουν τα τρόλεϊ που «ανέβηκε» στο 11,5% της επιβατικής κίνησης και έπεται το τραμ με 3,6%, ενώ μικρή υποχώρηση παρουσιάζει ο προαστιακός, που καταλαμβάνει το 1,3% από το σύνολο της επιβατικής κίνησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.