ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξήθηκε στο 52% η εμπιστοσύνη των Ελλήνων για εύρεση εργασίας

11:03 - 15 Οκτ 2014 | Οικονομία
Αυξήθηκε στο 52% η εμπιστοσύνη των Ελλήνων για εύρεση εργασίας
Αυξήθηκε κατά 6% η εμπιστοσύνη των Ελλήνων για εύρεση εργασίας μέσα στους επόμενους 6 μήνες, αγγίζοντας το 52%, σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα ευρήματα του Workmonitor της Randstad για το 3ο τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με την έρευνα, παράλληλα αυξήθηκε κατά 9% και η προσδοκία των Ελλήνων να απασχοληθούν μέσα στους επόμενους 6 μήνες, σε μια διαφορετική θέση από αυτή που έχουν σήμερα, καταγράφοντας ποσοστό 56%, βάσει του προηγούμενου τριμήνου.

 

Στην Ελλάδα η εργασιακή ικανοποίηση μειώθηκε κατά 5% από το τελευταίο τρίμηνο, φτάνοντας στο 54%. Αντίστοιχη μείωση σημειώθηκε και στην Αργεντινή, το Λουξεμβούργο και στην Ισπανία κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014. Αντίθετα, η Νορβηγία σημειώνει τον υψηλότερο δείκτη ευχαριστημένων εργαζομένων, ενώ έχει καταγραφεί μικρή αύξηση της εργασιακής ικανοποίησης στη Βραζιλία, την Κίνα, τη Δανία καθώς και στην Ελβετία.

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 62% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα, δήλωσαν ότι αποδίδουν καλύτερα όταν εργάζονται μέσα σε ομάδα, απ’ ό,τι όταν εργάζονται ατομικά, ενώ σχεδόν οι μισοί από αυτούς (49%) απάντησαν ότι τώρα πια συνεργάζονται πολύ περισσότερο με συναδέλφους τους απ’ ό,τι έκαναν πέντε χρόνια πριν. Μόλις το 21% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι στην ειδικότητά τους η συνεργασία δεν είναι απαραίτητη. Αντίθετα, το 78% δήλωσε ότι η συνεργασία αποδίδει καλύτερα σε κατά πρόσωπο συναναστροφή απ’ ό,τι σε «εικονικές ομάδες» (virtual teams) όπου οι συνάδελφοι εργάζονται από διαφορετικές τοποθεσίες.

 

Από την άλλη πλευρά, μόλις το 45% των Ελλήνων εργαζομένων δήλωσε ότι η εταιρεία τους προσέφερε τα απαραίτητα εργαλεία και την εκπαίδευση που απαιτείται, ώστε να είναι σε θέση να εργάζονται σε ποικιλόμορφες ομάδες, ενώ μόλις λίγοι παραπάνω από τους μισούς (53%) δήλωσαν ότι η συνεργατικότητα αναγνωρίζεται και ανταμείβεται από την εταιρεία τους. Το 62% δήλωσε ότι όσο η αξιολόγησή τους βασίζεται στην ατομική τους επίδοση δεν υπάρχει προστιθέμενη αξία στη συνεργασία.

 

Ο «δείκτης κινητικότητας» καταγράφει την πιθανότητα οι εργαζόμενοι να βρουν άλλη εργασία μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο συγκεκριμένος δείκτης αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά, κατά μία μονάδα από το τελευταίο τρίμηνο, φτάνοντας στο 110. Η υψηλότερη αύξηση της κινητικότητας σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο παρατηρήθηκε στη Χιλή, τη Νέα Ζηλανδία (+7) και την Αυστρία (+6), ενώ η μεγαλύτερη μείωση κινητικότητας καταγράφηκε στην Ελβετία (-6) και στο Μεξικό (-5). Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η έρευνα αποκάλυψε ότι ο δείκτης κινητικότητας μειώθηκε ελαφρώς, από 101 το 2ο τρίμηνο, σε 100 το 3ο τρίμηνο του 2014, αλλά υπήρξε και μία αξιοσημείωτη μείωση της τάξης του 6%, στον φόβο απώλειας της εργασίας, πέφτοντας στο 38%, συγκριτικά με το 2ο τρίμηνο του 2014.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.