ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεφαλαιακό έλλειμμα 870 δισ. δολάριων φέρνουν οι αλλαγές του FSB στις διεθνείς τράπεζες

11:41 - 15 Οκτ 2014 | Οικονομία
Κεφαλαιακό έλλειμμα 870 δισ. δολάριων φέρνουν οι αλλαγές του FSB στις διεθνείς τράπεζες
Κόστος έως 870 δισ. δολάρια προβλέπει το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών με συστημικό ρόλο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το Financial Stability Board μελετά την επιβολή ενός μίνιμουμ στάνταρ κεφαλαιακών αποθεμάτων στη βάση του οποίου οι μεγαλύτερες διεθνείς τράπεζες θα υποχρεωθούν να διακρατούν περισσότερα κεφάλαια και παθητικά τα οποία θα χρησιμοποιούν αυτόματα σε περίπτωση κρίσης. Τα κεφάλαια αυτά θα ανέρχονται έως και στο 25% των σταθμισμένων στον κίνδυνο ενεργητικών.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι προτεινόμενες αλλαγές αναμένεται να οδηγήσουν τραπεζικούς κολοσσούς όπως η JPMorgan Chase και η HSBC Holdings να δημιουργήσουν τεράστια αποθεματικά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Alliance Bernstein που επικαλείται το πρακτορείο το πρόσθετο «μαξιλαράκι κεφαλαίων» θα μπορούσε να ανέλθει έως και τα 870 δισ. δολάρια υπό το πλέον ακραίο σενάριο.

Η FSB, η οποία αποτελείται από τις ρυθμιστικές αρχές και τις κεντρικές τράπεζες διεθνώς, θα παρουσιάσει το σχέδιο των κανόνων της στη Σύνοδο Κορυφής της G-20 στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας τον επόμενο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.