ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εννέα συμβάσεις ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων

15:25 - 21 Οκτ 2014 | Οικονομία
Εννέα συμβάσεις ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων
Εννέα συμβάσεις ΣΔΙΤ, για τη διαχείριση απορριμμάτων, συνολικής αξίας 650 εκατ. ευρώ, αναμένεται να υπογραφούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, όπως ανακοίνωσε από το βήμα ημερίδας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης από το βήμα της ημερίδας με θέμα «Συμπράττοντας για την ανάπτυξη» .

«Στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν υπάρχει χρόνος. Τα έργα θα έπρεπε να είχαν γίνει χτες. Και τα έργα που έχουν προχωρήσει, έχουν περάσει από το στάδιο της διαβούλευσης και έχουν την αποδοχή των κατοίκων», δήλωσε ο κ. Μηταράκης, για να συμπληρώσει ότι το υπουργείο είναι ανοικτό να ακούσει τις απόψεις των νέων επικεφαλής των ΟΤΑ για τα έργα που γίνονται μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και να συζητήσει μαζί τους κάθε τρόπο βελτίωσης του υπάρχοντος συστήματος.

Όπως είπε ο υφυπουργός, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 υπογράφηκαν 3 συμβάσεις, αξίας 130 εκ ευρώ. Και είναι τα πρώτα έργα ΣΔΙΤ που υπογράφηκαν μετά το 2009 και το ξεκίνημα της κρίσης. Τα τρία αυτά έργα φέρνουν τη χώρα μας 4η στην γενική κατάταξη πανευρωπαϊκά στην υλοποίηση έργων ΣΔΙΤ και 4η με όρους αξίας συμβάσεων ΣΔΙΤ, ως προς το ΑΕΠ. Και δεν είναι μόνο αυτά, σημείωσε. Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2015, αναμένεται να υπογραφούν 9 Συμβάσεις ΣΔΙΤ συνολικής αξίας 650 εκατ. ευρώ.

Στόχος του υπουργείου, όπως ανέφερε ο υπουργός, είναι να βοηθήσει τους ΟΤΑ μέσω ειδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα γίνουν για τους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν επιφορτιστεί με τα έργα ΣΔΙΤ.

Επιπλέον, η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ μέσω των στελεχών της, θα συνδράμει τους ΟΤΑ σε όλη τη διαδικασία της δημοπράτησης των έργων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.