ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ελληνικός τουρισμός ετοιμάζεται για "απογείωση" το 2015

11:14 - 22 Οκτ 2014 | Οικονομία
Ο ελληνικός τουρισμός ετοιμάζεται για "απογείωση" το 2015
Έπειτα από μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, οι ειδικοί του τουριστικού κλάδου κάνουν λόγο για περαιτέρω επιτάχυνση του μέσα στο 2015.

Βέβαια, ως βασική προϋπόθεση γι' αυτήν την εξέλιξη θέτουν τη διατήρηση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας της χώρας και την απουσία ταραχών στη Μεσόγειο.

 

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κορυφαίος ταξιδιωτικός όμιλος, TUI, και οι διάφοροι άλλοι tour operators, οι πτήσεις των τσάρτερ προς την Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσουν νωρίτερα την επόμενη χρονιά, δηλαδή πριν από τον Απρίλιο, επιμηκύνοντας έτσι την τουριστική περίοδο.

 

Παράλληλα, οι tour operators προσπαθούν να βάλουν στο παιχνίδι και άλλους λιγότερο γνωστούς στους ξένους προορισμούς, δημιουργώντας έτσι και νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

 

Ήδη ο ταξιδιωτικός κολοσσός TUI προανήγγειλε, δια στόματος του διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου Peter Long, 10% αύξηση στο αριθμό των επιβατών που θα διακινήσει σε όλη τη χώρα το 2015, με το συνολικό αριθμό των επισκεπτών να αγγίζει πλέον τα 2,2 εκατ. από 2 εκατ. φέτος.

 

Το ύψος της αύξησης της ζήτησης από τις βασικές τουριστικές αγορές της χώρας αναμένεται να γίνει πιο σαφές, έπειτα από την ολοκλήρωση της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης WTM 2014 (World Travel Market), μιας από τις πλέον σημαντικές τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3-6 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

 

Η προσδοκία για την ενίσχυση του τουρισμού της Ελλάδας διατυπώθηκε και κατά τη διάρκεια του 13ου διήμερου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το οποίο ολοκληρώθηκε χτες με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

 

Οι βασικές προϋποθέσεις που έθεσαν οι εκπρόσωποι του τουρισμού για την αύξηση των εσόδων από τον τουριστικό κλάδο, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου πέραν των καλοκαιρινών μηνών και την άμεση υλοποίηση των υφιστάμενων επενδυτικών σχεδίων και η δημιουργία νέων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.