ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί η ΕΚΤ δίνει «μια και καλή» στην δημοσιότητα τα stress test

00:00 - 24 Οκτ 2014 | Οικονομία
Γιατί η ΕΚΤ δίνει «μια και καλή» στην δημοσιότητα τα stress test
Το εδώ και εβδομάδες έντονο ενδιαφέρον όπως και η έκδηλη ανησυχία των αγορών που μάλιστα αποτυπώθηκε στις Ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές, είναι που οδήγησε την ΕΚΤ στο να ανακοινώσει «μια και καλή» τα αποτελέσματα των stress test ανά τράπεζα και δίνοντας ταυτόχρονα σειρά λεπτομερειών. Όπως και το τελικό ποσό των κεφαλαιακών τους αναγκών, αν υπάρχουν, ανά χρηματοπιστωτικό όμιλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να δοθούν σταδιακά τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής, αρχικά συνολικά και σταδιακά ανά τράπεζα χωρίς κρίσιμες λεπτομέρειες και διευκρινήσεις.


Ωστόσο μπροστά στην πιθανότητα να προκληθούν χρηματιστηριακού τύπου τριγμοί στις αγορές της ΕΕ και της Ελληνικής συμπεριλαμβανομένης, τελικά τα στοιχεία που θα δούμε την Κυριακή το μεσημέρι θα είναι ολοκληρωμένα και άκρος κατανοητά.


Ειδικότερα θα συνοδεύονται από λεπτομερέστατη ανάλυση που θα ξεκινά από το αρχικό υπολογισμό ο οποίος και θα περιορίζεται μετά την αφαίρεση των κεφαλαίων που θα προκύψουν από τα πλάνα αναδιάρθρωσης και τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2014.


Έτσι θα καταλήξουμε στον τελικό «λογαριασμό» που κατά τις μέχρι τώρα ενδείξεις θα είναι παραπάνω από ικανοποιητικός για τις Ελληνικές Τράπεζες.


Σημειώνεται πως η εικόνα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας παραμένει εξαιρετικά νευρική και στην περίπτωση που οι επενδυτές γνώριζαν πως θα ενημερωθούν «σε δόσεις» θα υπήρχε η πιθανότητα ακραίας υποτιμητικής κερδοσκοπίας από τα hedge funds που δεν θα άφηναν τέτοια ευκαιρία.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:58 - 23 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.