ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΠΕ: Δίνει … ενέργεια στην Άγονη Γραμμή

23:03 - 24 Οκτ 2014 | Οικονομία
ΕΛΠΕ: Δίνει … ενέργεια στην Άγονη Γραμμή
Τη στήριξη του Ομίλου των ελληνικών Πετρελαίων στο πρόγραμμα ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ανακοίνωσε η εταιρία σε εκδήλωση την Πέμπτη το βράδυ.

 Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «μετά την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε από τους κατοίκους των  νησιών του Αιγαίου κατά την προηγούμενη περίοδο, το πρόγραμμα «Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει», η ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ και ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνουν ότι ξεκινούν ένα νέο μεγάλο ταξίδι με περιβαλλοντικό περιεχόμενο»

 
Στο πλαίσιο του προγράμματος την περασμένη χρονιά και για  240 ημέρες, πραγματοποιηθήκαν 54 εργαστήρια, στα οποία συμμετείχαν 1350 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε 7 νησιά του Αιγαίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν έργα υποδομής όπως 3 υπαίθριες τοιχογραφίες στη Σέριφο και 1 περίπτερο ενημέρωσης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη Σκόπελο.


 Όπως ανέφερε η διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κ. Ράνια Σουλάκη «τα παιδιά απολαμβάνουν καλύτερα από τον καθένα τέτοιες δράσεις. Αυτό, μας έκανε να θέλουμε να συνεχίσουμε το ταξίδι κι όχι μόνο τα νησιά. Επεκτεινόμαστε στην Ήπειρο, μια περιοχή που πολλοί την ξεχνούν. Έτσι σε κάποια σχολεία της Ηπείρου θα δώσουμε πετρέλαιο θέρμανσης, όπως άλλωστε κάνουμε και σε άλλες περιοχές τις χώρας. Επίσης στο πλαίσιο της προώθησης περιβαλλοντικών δράσεων θα δώσουμε ποδήλατα για να στηρίξουμε την εναλλακτική κίνηση, την άσκηση αλλά και την συνείδηση του «εξοικονομώ».

Παράλληλα προχωράμε σε ένα πρόγραμμα με το μουσείο NOESIS  στη Θεσσαλονίκη με θέμα  ακριβώς της εξοικονόμηση ενέργειας. Από την πλευρά του Άγγελος Στράνης διευθυντής εταιρικών σχέσεων του Ομίλου υπογράμμισε τη σημασία του προγράμματος. «είναι ένας συνδυασμός αλληλοσυμπληρουμένης έμπνευσης» είπε χαρακτηριστικά.

 
Φιλοδοξία του προγράμματος είναι να συμβάλει για μια ακόμη χρονιά στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, να διαδώσει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρούς και μεγάλους και να προσεγγίσει με δημιουργικό τρόπο έννοιες που σχετίζονται με τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων και την εξοικονόμηση ενέργειας.

 Καστελόριζο, Γαύδος, Κύθηρα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Παξοί, Ερεικούσα, Μηλιωτάδες, Πάπιγκο, Δελβινάκι, Βοβούσα και Πωγωνιανή  είναι οι δώδεκα προορισμοί στους οποίους θα ρίξει άγκυρα το πλήρωμα της αποστολής που αποτελείται από δραστήριους εκπροσώπους ΜΚΟ, εξειδικευμένες επιστημονικές ομάδες, τοπικούς φορείς και θεσμικά όργανα που έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες ή ασχολούνται με το περιβάλλον.


 Με την πεποίθηση ότι ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο περνάει και από την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας,  σχεδιάστηκε ένα πρωτότυπο, διαδραστικό πρόγραμμα αναφέρει η ψυχή του προγράμματος Στέφανος Νόλλας και συμπληρώνει: «Υπάρχει συντελεστής δυσκολίας λόγω χειμώνα. Όλα τα ταξίδια γίνονται με τα πλοία της γραμμής. Φέτος θα γίνουν 69 εργαστήρια περισσότερα 15 από πέρυσι. Στο βιωματικό στοιχείο δίνουμε έμφαση. Προχωράμε μάλιστα σε άλλη μια καινοτομία. Σε συνεργασία με αποφοίτους Σχολής Μοραΐτη θα γίνει ένα διαδικτυακό μουσείο  μια ιστοσελίδα που τα παιδιά θα προβάλουν τον τόπο τους».


Σημειώνεται ότι το «Πρόγραμμα» διαμορφώνεται λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, η χορηγική του υποστήριξη καλύπτεται αποκλειστικά από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη». Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα


Συνεργαζόμενοι φορείς είναι: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΑΝΙΜΑ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ΑΡΧΕΛΩΝ, ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ, COMBER, ΕΧΙLE, ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ, ΜΟΜ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, ΝΟΕSIS, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΙΤΗ, ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΚΡΩΝ ΣΠΟΡΑΔΙΣΤΩΝ.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.