ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΕΤΚΑ: Βράβευση για τη δυναμική της πορεία και την εξωστρεφή στρατηγική

00:02 - 28 Οκτ 2014 | Οικονομία
ΜΕΤΚΑ: Βράβευση για τη δυναμική της πορεία και την εξωστρεφή στρατηγική
Το Βραβείο "Prix de la Francophonie economique 2014" έλαβε στο Forum Economique Francophone που διοργανώθηκε 22-24/10 από τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας με τη συνεργασία και του Υπουργείου Ανάπτυξης η θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ, ως αναγνώριση της δυναμικής της πορείας, της εξωστρεφούς στρατηγικής, ιδιαίτερα μάλιστα κατά τη δύσκολη περίοδο της κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΕΤΚΑ διατηρεί δυναμικές συνεργασίες με τον γαλλικό επιχειρηματικό κόσμο και με εταιρείες όπως οι Lafarge, Thales και Alstom. Επίσης, συμπεριλαμβάνεται σήμερα στις 10 κορυφαίες εταιρείες κατασκευαστικών εταιρειών ενεργειακών έργων παγκοσμίως, με παρουσία στις αγορές της Ευρώπης, της Τουρκίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.


Το 2013 η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία 6 μεγάλα έργα συνολικής ισχύος άνω των 2.500 MW, ενώ υπέγραψε συμβόλαια ανάληψης 4 νέων μεγάλων έργων σε διάφορες χώρες.


Παράλληλα, στόχος της ΜΕΤΚΑ είναι να ενισχύσει της παρουσίας της σε γαλλόφωνες χωρες, όπως για παράδειγμα στην Αλγερία, όπου έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις, και εξακολουθεί να αναπτύσσει την παρουσία της, στοχεύοντας κυρίως στις περιοχές της Αφρικής.


Κατά την παρέμβασή του στο οικονομικό φόρουμ francophone ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ,  Ε. Μυτιληναίος επεσήμανε το ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ξανά η Γαλλία, ως ηγέτιδα δύναμη του ευρωπαϊκού νότου . Ο κ. Μυτιληναίος μιλώντας στο πλαίσιο του forum στο roundtable με θέμα «Στρατηγική για μια εξωστρεφή οικονομία» αναφέρθηκε στις ανέκαθεν φιλικές χώρες της Ελλάδας με τη Γαλλία.

«Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον δυναμικό αυτό ρόλο. Θα ήταν λάθος να τον απεμπολήσει, τη στιγμή μάλιστα που οι ισορροπίες έχουν διαταραχθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο ίδιος επισήμανε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι δηλώσεις του Ολάντ δείχνουν ότι «η Γαλλία διαθέτει την αποφασιστικότητα να διατηρήσει τη θέση της ως μεγάλη δύναμη σε πολιτικό επίπεδο και να ηγηθεί του Ευρωπαϊκού νότου. Είναι ένα βήμα το οποίο χρειάζεται να πραγματοποιήσει και να μην γίνει ουραγός του βορρά» κατέληξε.


Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.