ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεκτείνεται ο νόμος περί παραγραφής "ξεχασμένων" αξιών

18:00 - 28 Οκτ 2014 | Οικονομία
Επεκτείνεται ο νόμος περί παραγραφής "ξεχασμένων" αξιών
Με νέα νομοθετική ρύθμιση, που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, τυχόν μη αποδοθέντα μέχρι σήμερα ποσά από τον χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό τομέα της οικονομίας θα περιέρχονται στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια συστήνεται νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, για την μελέτη, την επέκταση, τον εκσυγχρονισμό και την επικαιροποίηση του νομοθετικού πλαισίου του ν.δ. 1195/1942 (Α’ 80)
«Περί παραγραφής υπέρ του Δημοσίου καταθέσεων παρά Τραπέζαις και άλλων τινών αξιών και απαιτήσεων».

Όπως αναφέρεται, έργο της Επιτροπής είναι η μελέτη, ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου και η επέκταση της ρύθμισης των παραγραφόμενων οικονομικών αγαθών σε σύγχρονα πεδία δράσης που δεν ρυθμίζονται από το νομοθετικό διάταγμα, καθώς και η μελέτη και πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για την περιέλευση στο Δημόσιο των τυχόν μη αποδοθέντων μέχρι σήμερα ποσών από τον χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό τομέα της οικονομίας.

Η επιτροπή καλείται να ολοκληρώσει το έργο της έως τις 31/1/2015, οπότε και θα υποβάλλει το κείμενο του σχεδίου νόμου, εισηγητική έκθεση και έκθεση συνεπειών στον υπουργό Οικονομικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.