ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Νοικιάζουν" σωρηδόν προσωπικό στα νοσοκομεία για τη σίτιση

14:33 - 29 Οκτ 2014 | Οικονομία
"Νοικιάζουν" σωρηδόν προσωπικό στα νοσοκομεία για τη σίτιση
Πάνω από 300 εκατ. ευρώ κοστίζει η σίτιση στα δημόσια νοσοκομεία και πάλι οι υπηρεσίες αλλά και το προσφερόμενο φαγητό δεν είναι το καλύτερο δυνατό.

Πάνω από 300 εκατ. ευρώ κοστίζει η σίτιση στα δημόσια νοσοκομεία και πάλι οι υπηρεσίες αλλά και το προσφερόμενο φαγητό δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Αυτό ακούγεται από παράγοντες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται με τις τροφοδοσίες και οι οποίοι συχνά πυκνά συναντώνται με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προτείνοντας λύσεις του προβλήματος. 

 

Σύμφωνα λοιπόν  με ασφαλείς πληροφορίες στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου υπάρχει από πέρυσι πρόταση από τον ιδιωτικό τομέα να αναλάβουν την σίτιση των νοσοκομείων με το συνολικό προϋπολογισθέν κόστος να πέφτει στα 150 εκατ. ευρώ. Σημαντική εξοικονόμηση η οποία θα προέλθει από την καλύτερη διαχείριση των προμηθειών καθώς σήμερα κανένα νοσοκομείο δεν ξέρει επί της ουσίας τι κρύβει στις αποθήκες του και στα ψυγεία του. 

 

Μάλιστα μας λένε οι ίδιες πηγές πριν από ένα χρόνο, είχε ανατεθεί από το Υπουργείο σε ειδική επιτροπή να ελέγξει το θέμα της σίτισης στα νοσοκομεία και να διαπιστώσει εάν οι ισχυρισμοί των ιδιωτικών επιχειρήσεων τροφοδοσίας είχαν βάσει. Τελικά όμως και αυτή η έρευνα έμεινε στα χαρτιά. 

 

Αντί λοιπόν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, μας λένε πηγές της αγοράς, κάθε τόσο η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου προχωρεί σε αποσπασματικές προσλήψεις -μαγείρων ή τραπεζοκόμων- καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων. Επί της ουσίας προχωρά σε ενοικίαση προσωπικού με συμβάσεις ενός χρόνου και με μεικτές αποδοχές ανά άτομο 9.800 ευρώ. 

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 16:12 - 29 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.