ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ευρωζώνη θα διασπαστεί χωρίς πλήρη πολιτική ενοποίηση, προβλέπει ο Greenspan

17:55 - 29 Οκτ 2014 | Οικονομία
Η Ευρωζώνη θα διασπαστεί χωρίς πλήρη πολιτική ενοποίηση, προβλέπει ο Greenspan
Εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του ευρώ και να πιστέυει ότι χωρίς πλήρη πολιτική ενοποίηση στην Ευρώπη η Ευρωζώνη θα διασπαστεί, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Fed και γκουρού των αγορών, Alan Greenspan, όπως μεταδίδει το MarketWatch.

Όπως δήλωσε ο Greenspan, στο περιθώριο ομιλίας του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη, υπάρχει ένας μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας που κρατά πίσω την αμερικανική οικονομία.

 

Ο Greenspan εκτίμησε παράλληλα ότι η Federal Reserve δεν θα μπορέσει να εγκαταλείψει την επεκτατική νομισματική πολιτική που εφαρμόζει σήμερα χωρίς κάποια αναταραχή στις χρηματοοικονομικές αγορές.

 

Ερωτηθείς για το αν η Fed μπορεί να δρομολογήσει την έξοδο της χωρίς να προκαλέσει μια κρίση ο Greenspan σημείωσε ότι δεν του αρέσει η λέξη "κρίση" ωστόσο η "αναταραχή" είναι καλό υποκατάστατο.

 

«Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό» πρόσθεσε στη συνέχεια.

 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει για την τόνωση της οικονομίας. Ο Greenspan δήλωσε ότι η ποσοτική χαλάρωση που δρομολόγησε η Fed απέτυχε σε έναν από τους βασικούς στόχους του προγράμματος, να τονώσει τη ζήτηση.

 

Ο πληθωρισμός είναι «παγωμένος», επειδή η ζήτηση είναι «παγωμένη», δήλωσε.

 

«Δεν υπήρξε επιτυχία στην πλευρά της ζήτησης», δήλωσε, καθώς οι τράπεζες απλά παρκάρουν τα επιπλέον κεφάλαια στην κεντρική τράπεζα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.