ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσο κοστίζουν τα ακίνητα σε 48 περιοχές της Αθήνας- Που είναι τα ακριβότερα σπίτια

11:46 - 30 Οκτ 2014 | Οικονομία
Πόσο κοστίζουν τα ακίνητα σε 48 περιοχές της Αθήνας- Που είναι τα ακριβότερα σπίτια
Τις τάσεις στην κτηματαγορά σε 48 περιοχές της Αθήνας και τις ελάχιστες, μέσες και μέγιστες τιμές στις οποίες πωλούνται τα ακίνητα κατέγραψε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Υπό την επίβλεψη του Θεόδωρου Παναγιωτίδη, Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι φοιτητές του Οικονομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Φωτεινή Κυριαζοπούλου και Ιωάννης Τορνίδης ανέλυσαν μικρές αγγελίες, στο πλαίσιο έρευνας για τις τιμές που πουλάνε οι Αθηναίοι τα ακίνητά τους και παρουσίασαν στοιχεία για το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο σε 48 περιοχές.

Ειδικότερα, συγκεντρώθηκαν συνολικά 31.871 παρατηρήσεις που αφορούν τα τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) και την προσφερόμενη τιμή πώλησης κατοικιών σε 48 περιοχές της Αθήνας από αγγελίες που δημοσιεύτηκαν στο spitogatos.gr, από τον Απρίλιο του 2014 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014.

Οι τιμές ανά τετραγωνικό σε 48 περιοχές της Αθήνας

athens

  • Να σημειωθεί πως στη διαμόρφωση των τιμών δεν εξετάσθηκε η επίδραση ποιοτικών χαρακτηριστικών όπως όροφος, χώρος στάθμευσης, παλαιότητα κ.ά., ενώ οι τιμές που αναφέρονται στον πίνακα αφορούν εκτιμημένες προσφερόμενες τιμές (εκτιμημένη ελάχιστη, μέση και μέγιστη τιμή ανά τ.μ.) και όχι τιμές πώλησης, αφού οι τελευταίες δεν είναι γνωστές.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:26 - 31 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.